Dobostorta

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Dobostorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 5 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládé (ét vagy tej)
  • 20 dkg margarin
  • 2. ek kakaópor (cukrozatlan)

Máz

  • karamellizált kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatosan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.

Krém

A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakaót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a tora oldalát is.

Teteje

Kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (Én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel.) Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával, de maradhat csokikrémes is.

Szerezd meg most 10% kedvezménnyel Mentes anyu szakácskönyvét!

Kedvenc receptkönyvünk, melynek minden nő konyhájában ott a helye, most 10% kedvezménnyel elérhető kizárólag a FeminaShopban május 3-16. között!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani. Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük