Dobostorta

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Ennek a divatos mintának még Katalin sem tud ellenállni: nem csoda, hogy ilyen népszerű »

Nincs 1 óra, de durván felébreszti az anyagcserét: karcsúsító edzés nemcsak haladóknak »

Kisminkelte az anyukáját, és 10 évet fiatalított rajta: ennyit számít egy kis festék, ha jól kerül fel »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Dobostorta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 5 ek. víz
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 cs. vaníliás cukor

Krém

  • 20 dkg porcukor
  • 6 tojás
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 15 dkg csokoládé (ét vagy tej)
  • 20 dkg margarin
  • 2. ek kakaópor (cukrozatlan)

Máz

  • karamellizált kristálycukor
Recept idők

Elkészítés:

Tészta

A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét habbá verjük, félretesszük. A sárgáját, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vizet habosra keverjük. Ezután a lisztet a sütőporral összekeverjük. Állandó keverés mellett hozzákeverjük a lisztes sütőport. A tojáshabot óvatosan hozzáadjuk, és 6 lapot sütünk belőle.

Krém

A porcukrot, a 6 egész tojást és a vaníliás cukrot gőz fölött habüstben addig keverjük, míg megsűrűsödik. Amikor langyosra hűlt, hozzákeverjük a puhított csokoládét (1-2 ek. kakaót lehet hozzátenni, mert akkor sötétebb lesz a krém) és a habosra kevert margarint. Ezzel a krémmel töltjük meg a lapokat, és vonjuk be a tora oldalát is.

Teteje

Kevés cukrot karamellizálunk világos színűre, és bevonjuk vele a 6. lapot. (Én szeletekre vágtam a lapot, és úgy vontam be karamellel.) Ezután a torta tetejére rakjuk. A torta oldalát bevonhatjuk kókusszal, mandulával, de maradhat csokikrémes is.

Ezt is szeretjük