5 isteni nyári pác
Mint testnek a kenyér, olyan fontos a húsnak a megfelelő pácolás. A fűszerek aromájával átitatott, megpuhult falatok szinte elolvadnak az ember szájában.

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

Turbózd fel a halfogyasztásod idén ősszel! (x)

Frissítsd fel a karácsonyi dekorációt rózsaarannyal! (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

Tasnádi Bence színész jóképű, tehetséges és lázadó – Akárcsak Mozart, akit játszik

beauty and style

Kim Kardashian visszarángatná a múltból a plüssmelegítőt: szívesen felednénk ezt a trendet »

Dúsabbnak tűnik a ritkás szemöldök, ha így formázod: pár lépés a tökéletes fazonért »

David Bowie 65 éves özvegye ugyanúgy néz ki, mint 30 évvel ezelőtt: Iman elfelejtett öregedni »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Lehet narancsos vagy szójás, sörös vagy tejes, fokhagymás vagy borsos. A pác elengedhetetlen feltétele egy nagyszerű grillezésnek.

A husikat picit klopfold ki, majd vond be mindenütt a marináddal. Hagyd állni pár órát, de akár egy éjszakát is.

Tequilás pác

Hozzávalók:

  • fél bögre tequila
  • 1 evőkanál bors
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél teáskanál só

Csak keverd össze a hozzávalókat, és hagyd benne állni a husit pár óráig. Marhához a legjobb, de más hússal is ki lehet próbálni. Mivel citrom és só is van benne, ügyelj arra, hogy silver tequilát használj.

Papayás, szójás pác

Hozzávalók:

  • 1 papaya
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barnacukor vagy nádcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Vágd fel a papayát vékony szeletekre. A felét fektesd le egy tál aljára. Ezekre tedd a húsokat egyenletesen, majd a tetejére a maradék papayát. Öntsd rá a szójaszószból, cukorból, sóból, borsból készült öntetet. Fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe. Ha marhát pácolsz, akkor egész éjszakára hagyhatod, szárnyasoknak elég 3-4 óra.

Kávés pác

Hozzávalók:

  • 1 bögre erős kávé
  • 3/4 bögre barnacukor
  • fél bögre almaecet
  • fél hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál bors

A hagymát vágd fel apróra, minden összetevőt keverj össze. A kávé íze nem lesz átütő, viszont istenien megpuhul tőle a hús.

Narancsos pác

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál narancsdzsem
  • 3 újhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál szójaszósz

A hagymát vágd apróra, és főzd össze egy serpenyőben a többi hozzávalóval. Várd meg, míg kihűl, mielőtt belerakod a húst.

Ananászpác

Hozzávalók:

  • 1 bögre ananász, kicsit pépesítve
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • negyed teáskanál szegfűszegpor

Keverd össze a hozzávalókat, akár kézi mixerrel is csinálhatod. Hagyhatod állni a pácban a husikat, de akár rögtön ki is sütheted őket.

Ezt is szeretjük