5 isteni nyári pác

Mint testnek a kenyér, olyan fontos a húsnak a megfelelő pácolás. A fűszerek aromájával átitatott, megpuhult falatok szinte elolvadnak az ember szájában.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Lehet narancsos vagy szójás, sörös vagy tejes, fokhagymás vagy borsos. A pác elengedhetetlen feltétele egy nagyszerű grillezésnek.

A husikat picit klopfold ki, majd vond be mindenütt a marináddal. Hagyd állni pár órát, de akár egy éjszakát is.

Tequilás pác

Hozzávalók:

  • fél bögre tequila
  • 1 evőkanál bors
  • 2 teáskanál citromhéj
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • fél teáskanál só

Csak keverd össze a hozzávalókat, és hagyd benne állni a husit pár óráig. Marhához a legjobb, de más hússal is ki lehet próbálni. Mivel citrom és só is van benne, ügyelj arra, hogy silver tequilát használj.

Papayás, szójás pác

Hozzávalók:

  • 1 papaya
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál barnacukor vagy nádcukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál bors

Vágd fel a papayát vékony szeletekre. A felét fektesd le egy tál aljára. Ezekre tedd a húsokat egyenletesen, majd a tetejére a maradék papayát. Öntsd rá a szójaszószból, cukorból, sóból, borsból készült öntetet. Fedd le fóliával, és tedd a hűtőbe. Ha marhát pácolsz, akkor egész éjszakára hagyhatod, szárnyasoknak elég 3-4 óra.

Kávés pác

Hozzávalók:

  • 1 bögre erős kávé
  • 3/4 bögre barnacukor
  • fél bögre almaecet
  • fél hagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • 1 teáskanál bors

A hagymát vágd fel apróra, minden összetevőt keverj össze. A kávé íze nem lesz átütő, viszont istenien megpuhul tőle a hús.

Narancsos pác

Hozzávalók:

  • 2-3 evőkanál narancsdzsem
  • 3 újhagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál almaecet
  • 1 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 1 teáskanál szójaszósz

A hagymát vágd apróra, és főzd össze egy serpenyőben a többi hozzávalóval. Várd meg, míg kihűl, mielőtt belerakod a húst.

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ananászpác

Hozzávalók:

  • 1 bögre ananász, kicsit pépesítve
  • 2-3 evőkanál szójaszósz
  • 2-3 evőkanál méz
  • 1 evőkanál almaecet
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 teáskanál gyömbérpor
  • negyed teáskanál szegfűszegpor

Keverd össze a hozzávalókat, akár kézi mixerrel is csinálhatod. Hagyhatod állni a pácban a husikat, de akár rögtön ki is sütheted őket.

Ezt is szeretjük