5 melegítő krémleves
Zöldséges és gyümölcsös változatok
A krémleveseket könnyű elkészíteni, és alig vesz némi időt igénybe. Ráadásul kalóriaszegények.

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Tökéletes szemöldök gyanta nélkül: így fésüld, hogy szedni is alig kelljen »

Nincs köldöke a Victoria’s Secret modelljének: ilyen a hasa retus nélkül »

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A krémleves talán a legkönnyebben elkészíthető étel a világon. És emellett külön pontot érdemel, hogy gyorsan és szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből összedobhatod, egészséges, alacsony a kalóriatartalma, de nagyon laktató is.

Tehát, ha úgy érzed, nincs kedved órákig a konyhában robotolni, próbáld ki mesés receptjeinket.

Borsókrémleves

Hozzávalók:

  • 1 l csirkealaplé - kockából is jó
  • 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
  • 2 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • bors

A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma egy kicsit megpuhult, tedd bele a zöldborsót. Néhány percig így párolgasd, majd öntsd hozzá az alaplevet. Forrald fel a levest. Hagyd egy kicsit kihűlni, és robotgéppel keverd krémesre.

Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd, valamint melegítsd fel.

Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves

Hozzávalók:

  • 4 sárgarépa
  • 3-4 babérlevél
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl főzőtejszín
  • 1 leveskocka
  • 1 zellergumó
  • 1 krumpli
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • fehérbors

A vöröshagymát aprózd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a már felvágott sárgarépát, a zellert és a krumplit. Öntsd fel vízzel, és tedd bele a leveskockát, majd fűszerezd ízlésed szerint. Nyomd bele a fokhagymát, és szórd bele a babérlevelet. Ha a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről a levest. Robotgéppel krémesítsd. Tedd vissza a tűzhelyre, majd öntsd bele a mézet és a tejszínt. Hagyd, hogy kicsit összeforrjon, és már tálalhatod is.

Brokkolikrémleves

Hozzávalók:

  • 1 csomag brokkoli
  • 1 krumpli
  • 1 zöldségleveskocka
  • 1 csipet szerecsendió

A krumplit darabold fel, dobd közé a leveskockát, majd öntsd fel vízzel. Hagyd, hogy felforrjon. Amikor a krumpli már majdnem puha, a feldarabolt brokkolit is tedd bele. Szórd rá a szerecsendiót, és fedd le, majd főzd 5-10 percig. Vedd le a tűzhelyről, és mixerrel turmixold. Ha sűrű, vízzel hígítsd.

Gesztenyekrémleves

Hozzávalók:

  • 25 dkg gesztenyemassza
  • 8 dl tej
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A vaníliás pudingport az ismertetője szerint készítsd el. Tedd bele a gesztenyemasszát, és főzd néhány percig. Húzd le a tűzről, és szórd bele a vaníliás cukrot, a mixerrel krémesítsd, majd tedd vissza a tűzre néhány percre.

Őszibarack-krémleves

Hozzávalók:

  • 10 szem szegfűbors
  • 6 őszibarack
  • 3 dl főzőtejszín
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • tej
  • víz
  • citromlé

A barackokat hámozd meg és darabold fel, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Tedd bele a cukrot, a fahéjat, a szegfűborsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. Tedd vissza melegíteni, majd a tejjel és tejszínnel kikevert pudingport öntsd bele. Sűrítsd be, majd vízzel és tejjel kikeverve készítsd olyan állagúra, amilyenre szeretnéd. Ha megfőtt, tegyél bele néhány csepp citromlevet.

Ezt is szeretjük