5 melegítő krémleves
A krémleveseket könnyű elkészíteni, és alig vesz némi időt igénybe. Ráadásul kalóriaszegények.
A krémleves talán a legkönnyebben elkészíthető étel a világon. És emellett külön pontot érdemel, hogy gyorsan és szinte bármilyen zöldségből vagy gyümölcsből összedobhatod, egészséges, alacsony a kalóriatartalma, de nagyon laktató is.
Tehát, ha úgy érzed, nincs kedved órákig a konyhában robotolni, próbáld ki mesés receptjeinket.
Borsókrémleves
Hozzávalók:
- 1 l csirkealaplé - kockából is jó
- 80 dkg mélyhűtött zöldborsó
- 2 dkg vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- só
- bors
A vajon pirítsd meg a zúzott fokhagymát. Ha a fokhagyma egy kicsit megpuhult, tedd bele a zöldborsót. Néhány percig így párolgasd, majd öntsd hozzá az alaplevet. Forrald fel a levest. Hagyd egy kicsit kihűlni, és robotgéppel keverd krémesre.
Öntsd vissza a lábosba, és ízlés szerint fűszerezd, valamint melegítsd fel.
Mézes-fokhagymás sárgarépa-krémleves
Hozzávalók:
- 4 sárgarépa
- 3-4 babérlevél
- 2 evőkanál méz
- 1 dl főzőtejszín
- 1 leveskocka
- 1 zellergumó
- 1 krumpli
- 1 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- fehérbors
- só
A vöröshagymát aprózd fel, majd olajon dinszteld meg. Add hozzá a már felvágott sárgarépát, a zellert és a krumplit. Öntsd fel vízzel, és tedd bele a leveskockát, majd fűszerezd ízlésed szerint. Nyomd bele a fokhagymát, és szórd bele a babérlevelet. Ha a zöldségek megpuhultak, vedd le a tűzről a levest. Robotgéppel krémesítsd. Tedd vissza a tűzhelyre, majd öntsd bele a mézet és a tejszínt. Hagyd, hogy kicsit összeforrjon, és már tálalhatod is.
Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
- 1 csomag brokkoli
- 1 krumpli
- 1 zöldségleveskocka
- 1 csipet szerecsendió
A krumplit darabold fel, dobd közé a leveskockát, majd öntsd fel vízzel. Hagyd, hogy felforrjon. Amikor a krumpli már majdnem puha, a feldarabolt brokkolit is tedd bele. Szórd rá a szerecsendiót, és fedd le, majd főzd 5-10 percig. Vedd le a tűzhelyről, és mixerrel turmixold. Ha sűrű, vízzel hígítsd.
Gesztenyekrémleves
Hozzávalók:
- 25 dkg gesztenyemassza
- 8 dl tej
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
A vaníliás pudingport az ismertetője szerint készítsd el. Tedd bele a gesztenyemasszát, és főzd néhány percig. Húzd le a tűzről, és szórd bele a vaníliás cukrot, a mixerrel krémesítsd, majd tedd vissza a tűzre néhány percre.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Őszibarack-krémleves
Hozzávalók:
- 10 szem szegfűbors
- 6 őszibarack
- 3 dl főzőtejszín
- 3 evőkanál cukor
- 1 csomag vaníliás pudingpor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 teáskanál őrölt fahéj
- tej
- víz
- citromlé
A barackokat hámozd meg és darabold fel, majd tedd fel főni annyi vízben, hogy ellepje. Tedd bele a cukrot, a fahéjat, a szegfűborsot. Főzd körülbelül 20 percig, majd húzd le a tűzről, és turmixold össze. Tedd vissza melegíteni, majd a tejjel és tejszínnel kikevert pudingport öntsd bele. Sűrítsd be, majd vízzel és tejjel kikeverve készítsd olyan állagúra, amilyenre szeretnéd. Ha megfőtt, tegyél bele néhány csepp citromlevet.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab