Az 5 legfinomabb nyári saláta

Ha valami igazán frissítő ételre vágysz a nagy nyári melegben, akkor ezeket a salátákat neked találták ki! Frissek, nem hizlalnak, és nagyon könnyű elkészíteni őket.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Piros-fehér-zöld reteksaláta

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 csomó fiatal fehér retek
  • 1 csomó piros hónapos retek
  • 1 kicsi kígyóuborka
  • 2 evőkanál borecet
  • 1 evőkanál olaj
  • frissen őrölt fehérbors
  • 1 csokor metélőhagyma

A retkeket szabadítsd meg a levelektől, és az uborkával együtt mosd meg. Vágd le az uborka mindkét végét. Uborkagyalun gyaluld le az uborkát és a fehér retket, a pirosat pedig vágd nagyon vékony karikákra. Szórd salátástálba. Az öntethez a sót és az ecetet kis habverővel keverd addig, amíg a só fel nem oldódik az ecetben. Folytonos keverés mellett öntsd hozzá az olajat is. Locsold a salátára az ízletes levet, végül szórd meg borssal és metélőhagymával.

Kapros uborkasaláta rákkal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 1 közepes kígyóuborka
  • 15 dkg előfőzött apró rák
  • 1 evőkanál fehérborecet
  • 1 evőkanál citromlé
  • 2 evőkanál olaj
  • frissen őrölt feketebors
  • 1 csokor kapor

Hámozd meg az uborkát, vágd le a két végét, és uborkagyalun gyaluld nagyon vékony szeletekre. A főtt rákkal együtt tedd tálba. A mártáshoz az ecetet, a citromlevet és a sót keverd annyi ideig, amíg a só egészen fel nem oldódik az ecetben. Folyamatos keverés mellett az olajat is add hozzá, és hintsd meg borssal. A mártást öntsd a salátára, és jól keverd össze. Végül hintsd a tetejére a finomra vágott kaprot.

Saláta cukorborsóval és koktélparadicsommal

Hozzávalók 2 személyre:

  • 30 dkg zsenge hüvelyes cukorborsó
  • 20 dkg koktélparadicsom
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • fél teáskanál csípős mustár
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál finomra vágott apró hagyma
  • 1 evőkanál finomra vágott tavaszi zöldfűszer
  • frissen őrölt feketebors

A hüvelyes cukorborsó két végét csípd le. A hüvelyeket, ha szükséges, szálkázd le. Tedd bő sós vízbe, és 3-4 percig főzd elő. Szitán csöpögtesd le, majd mártsd jeges vízbe. Ha lehűlt, szárítsd le. A mártáshoz az ecetet a sóval és a mustárral keverd addig, amíg a só egészen fel nem oldódik benne. További keverés közben add hozzá az olajat, végül ízesítsd a hagymával, a zöldfűszerekkel és a borssal. Az előfőzött borsóhüvelyeket tedd tálba, gondosan forgasd át a mártással, és érleld 30 percig. A paradicsomokat mosd meg, vágd félbe, és keverd a borsóhoz. Hidegen tálald!

Szárnyassaláta kukoricával és paprikával

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 kis főtt csirke
  • 1 piros színű paprika
  • 1 zöld színű paprika
  • 1 kis hagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz morzsolt kukorica

Az öntethez:

  • 1 evőkanál ketchup
  • fél teáskanál paprikakrém
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vágott petrezselyem

A sütőt melegítsd elő 250 fokra. A csirkét csontozd ki, húzd le a bőrét, és vágd kockákra. A paprikát mosd meg, tedd a sütőlapra, és a sütő középső rácsára téve süsd addig, amíg a bőre fel nem repedezik. Ez körülbelül 10-15 perc. Közben forgasd meg. A megtisztított hagymát és fokhagymát vágd nagyon finomra. A paprikák bőrét húzd le, magházát távolítsd el. Húsát vágd kockákra, keverd össze a kukoricával, a csirkehúskockákkal, valamint a hagymával. Az öntethez az összes hozzávalót keverd össze, minimum 30 percig hagyd állni, azután petrezselyemmel meghintve tálald.

Színes burgonyasaláta

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • fél salátauborka
  • 2 paradicsom
  • 1 kis alma
  • 2 szál újhagyma
  • fél csokor vízizsázsa
  • 2 evőkanál fehérborecet
  • 5 evőkanál forró víz vagy húslé, leveskockából is lehet
  • 2 evőkanál olaj
  • frissen őrölt feketebors
  • 2 evőkanál finomra vágott metélőhagyma

A burgonyát mosd meg, és főzd meg a héjában. A vizet öntsd le róla, a burgonyát pedig hagyd kigőzölögni. Közben mosd meg az uborkát, és héjastól aprítsd kis kockákra. Mosd meg a paradicsomot, és vágd nyolcadokra. Hámozd meg az almát, vágd félbe, és magozd ki. Ezt is vágd kockákra. Az újhagymát vágd vékony karikákra, a zsázsát pedig apróra. A már kissé lehűlt burgonyát hámozd meg, ugyancsak vágd kis kockákra, és a többi hozzávalóval együtt tedd egy mély tálba. A sóból, az ecetből, vízből - vagy húsléből - az olajjal és a borssal keverj öntetet. Öntsd rá a salátára, hintsd meg a metélőhagymával, és óvatosan keverd össze. Körülbelül 1 órán át hagyd állni.

Ezt is szeretjük