5 isteni bögrés sütemény hétvégére
A finom, omlós, édes falatokat nem lehet megunni! Üss össze egy sütit a családnak mákkal, almával, mandulával vagy dióval.
Mákos bögrés
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1 bögre cukor
- 1 bögre darált mák
- 1 bögre langyos tej
- 2 tojás
- 10 dkg vaj
- 1 csomag sütőpor
- 1 kávéskanál fahéj
A hozzávalókat jól keverd össze, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tűpróbáig süsd.
A tetejét megszórhatod porcukorral, vagy csokival is bevonhatod.
Ördögpirula
Hozzávalók:
- fél bögre cukor
- fél bögre héjazott mandula
- fél csomag vaníliás cukor
- fél citrom reszelt héja
- negyed bögre apróra vágott, cukrozott narancshéj
- 1 szelet reszelt csokoládé
- 1 tojásfehérje
Az összes hozzávalót vegyítsd össze egy keverőedényben, dolgozd össze, majd add hozzá a felvert, kemény tojásfehérje habját is. A cukros keveréket habüstben, tűzön kicsit olvaszd össze, majd borítsd cukorral behintett gyúródeszkára. Formálj belőle apró golyókat, végül forgasd meg reszelt csokoládéban vagy csokoládédarában.
Krémes szelet
Hozzávalók:
-
1 bögre porcukor
-
1 bögre liszt
-
1 citrom
-
4 tojás
A krémhez:
-
egy tábla csokoládé
-
2 evőkanál cukor
-
fél csomag vaníliás cukor
-
1 evőkanál liszt
-
1,5 bögre tej
-
20 dkg vaj
Keverd habosra a porcukrot a tojássárgájával, tedd bele egy citrom héját és levét, a lisztet és a tojások felvert habját. A tésztát simítsd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd aranysárgára. A krémhez keverd el a reszelt csokoládét a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel, majd lassú tűzön főzd össze. Ha langyosra hűlt, keverd ki a vajjal. Ha a tészta kihűlt, vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. Legalább fél napra tedd hűtőbe, és csak utána szeleteld fel.
Almafánk
Hozzávalók:
- 1 kg alma
- 2,5 bögre liszt
- 2 tojás
- 1 csomag sütőpor
- 2 evőkanál cukor
- olaj
- fahéjas porcukor vagy lekvár
A meghámozott almákat reszeld le, a levüket gyengén csavard ki, ezután add hozzá a tojásokat, a lisztben elkevert sütőport és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd forró olajba. Süsd pirosra, kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjas porcukorral.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Diós-csokihabos sütemény
Hozzávalók:
A tésztához:
- 2 bögre liszt
- 1 bögre porcukor
- 15 dkg vaj
- 3 tojássárgája
- só
A csokihabhoz:
- 1 bögre porcukor
- 2 bögre darált dió
- 4 tojásfehérje
- 2 táblányi reszelt étcsoki
A vajat morzsold el a liszttel, és gyorsan dolgozd össze a többi hozzávalóval. Letakarva tedd fél órára a hűtőbe. A tojásfehérjét verd fel keményre, és a vége felé szórd bele a porcukrot. Óvatosan forgasd a habba a darált diót és a reszelt csokoládét. Vajazz ki egy 30x22 cm-es közepes tepsit, simítsd bele a tésztát, és kend rá a diós-csokis habot. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon 40-50 perc alatt süsd meg.
OLVASD EL EZT IS!
- muffin
- sütemény
20 perces, mézédes muffinok
- gyümölcs
- muffin
5 hipergyors gyümölcsös muffin
- muffin
- mák