Dupla csokis emeletes torta: nagyon krémes, nagyon csokis
Csokis piskóta, a lapok között és bevonatként pedig gazdag krém: ebből a dupla csokis tortából minden falat öröm.

A csokis sütiknek nem véletlenül van olyan széles rajongótáboruk: a legegyszerűbb csokikrémtől kezdve a könnyű kevert sütiken át a gyönyörű tortákig széles a választék belőlük. Ezt a dupla csokis tortát akkor készítsd el, ha van időd a konyhában tevékenykedni, mivel van vele egy kis munka, de megéri a befektetett energiát. Ha nem szülinapra készíted, tepsiben is sütheted, akkor más lesz az alakja, de a lényege nem változik.
Duplacsokis emeletes torta
Hozzávalók x cm-es formához 23 cm átmérőjű formához
A tésztához:
- 35 dkg cukor
- 25 dkg liszt
- 6 dkg cukrozatlan kakaópor
- 2.5 dl író (vagy 2,5 dl tej és 1 evőkanál citromlé)
- 2.5 dl erős feketekávé (vagy forró víz)
- 2 tojás
- 2 teáskanál szódabikarbóna
- 2 teáskanál vaníliaaroma
- 1.2 dl olaj
- 1 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
A csokikrémhez:
- 45 dkg porcukor
- 30 dkg vaj
- 7.5 dkg cukrozatlan kakaópor
- 3-5 evőkanál habtejszín
- 1 teáskanál vaníliaaroma
- 1 csipet só
Elkészítés:
Ha nincs kéznél író, első lépésként a tejet keverd el a citromlével, és hagyd állni, amíg előkészíted a többi hozzávalót.
A tésztához a száraz hozzávalókat, vagyis a cukrot, a lisztet, a kakaóport, a szódabikarbónát, a sütőport és a sót vegyítsd el egy tálban. A tojást, az olajat és a vaníliát robotgép segítségével keverd el. Add hozzá az írót vagy citromos tejet, és forgasd össze a száraz hozzávalókkal. Főzz egy csésze kávét, és még forrón öntsd a masszához. Ha nem szereted a kávét, forró vízzel is helyettesítheted. Folyékony masszát fogsz kapni, amelynek a felét öntsd bele egy sütőpapírral kibélelt tortaformába, és 180 fokon 23-25 perc alatt süsd készre. Ha megsült, borítsd deszkára, és ugyanígy süsd meg a tészta másik felét is. Ha van két egyforma tortaformád, egyszerre is sütheted őket.
A csokikrémhez a szoba-hőmérsékletű vajat robotgéppel verd habosra. Add hozzá a porcukrot, a kakaóport, a vaníliaaromát, a sót és három evőkanál habtejszínt. Keverd egyneműre. Ha nem áll össze, óvatosan még egy-két evőkanál tejszínt adhatsz hozzá.
Amikor a tortalapok teljesen kihűltek, az egyik lapot jó vastagon kend meg a krémmel, és tapaszd rá a másik lapot. Vond be a torta tetejét és oldalát is a krémmel. Tedd a hűtőbe néhány órára, hogy teljesen összeálljon.
Pihe-puha, réteges citromtorta: házi piskóta az alapja
Ez a lenyűgöző torta puha piskótarétegekkel és bársonyos citromos krémmel ejti ámulatba a rokonokat és barátokat.
Elolvasom
Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Kép: bhofack2 / Getty Images
OLVASD EL EZT IS!