5 isteni bögrés sütemény hétvégére
A finom, omlós, édes falatokat nem lehet megunni! Üss össze egy sütit a családnak mákkal, almával, mandulával vagy dióval.

Ez is érdekelhet
    • 29
    • 30
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    • 6
    • 7
    • 8
    • 9
    • 10
    • 11
    • 12
    • 13
    • 14
    • 15
    • 16
    • 17
    • 18
    • 19
    • 20
    • 21
    • 22
    • 23
    • 24
    • 25
    • 26
beauty and style
Top olvasott cikkek

Mákos bögrés

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre cukor
  • 1 bögre darált mák
  • 1 bögre langyos tej
  • 2 tojás
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 kávéskanál fahéj

A hozzávalókat jól keverd össze, majd öntsd egy sütőpapírral kibélelt tepsibe, és tűpróbáig süsd.

A tetejét megszórhatod porcukorral, vagy csokival is bevonhatod.

Ördögpirula

Hozzávalók:

  • fél bögre cukor
  • fél bögre héjazott mandula
  • fél csomag vaníliás cukor
  • fél citrom reszelt héja
  • negyed bögre apróra vágott, cukrozott narancshéj
  • 1 szelet reszelt csokoládé
  • 1 tojásfehérje

Az összes hozzávalót vegyítsd össze egy keverőedényben, dolgozd össze, majd add hozzá a felvert, kemény tojásfehérje habját is. A cukros keveréket habüstben, tűzön kicsit olvaszd össze, majd borítsd cukorral behintett gyúródeszkára. Formálj belőle apró golyókat, végül forgasd meg reszelt csokoládéban vagy csokoládédarában.

Krémes szelet

Hozzávalók:

  • 1 bögre porcukor
  • 1 bögre liszt
  • 1 citrom
  • 4 tojás

A krémhez:

  • egy tábla csokoládé
  • 2 evőkanál cukor
  • fél csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál liszt
  • 1,5 bögre tej
  • 20 dkg vaj

Keverd habosra a porcukrot a tojássárgájával, tedd bele egy citrom héját és levét, a lisztet és a tojások felvert habját. A tésztát simítsd egy kivajazott-kilisztezett tepsibe, és süsd aranysárgára. A krémhez keverd el a reszelt csokoládét a cukorral, a vaníliás cukorral, a liszttel és a tejjel, majd lassú tűzön főzd össze. Ha langyosra hűlt, keverd ki a vajjal. Ha a tészta kihűlt, vágd ketté, és töltsd meg a krémmel. Legalább fél napra tedd hűtőbe, és csak utána szeleteld fel.

Almafánk

Hozzávalók:

  • 1 kg alma
  • 2,5 bögre liszt
  • 2 tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál cukor
  • olaj
  • fahéjas porcukor vagy lekvár

A meghámozott almákat reszeld le, a levüket gyengén csavard ki, ezután add hozzá a tojásokat, a lisztben elkevert sütőport és a cukrot. Jól dolgozd össze a masszát, majd egy kanállal szaggasd forró olajba. Süsd pirosra, kend meg lekvárral, vagy hintsd meg fahéjas porcukorral.

Megjelent Mentes Anyu legújabb szakácskönyve!

Inzulinrezisztenseknek és mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Legújabb szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper könnyű, mentes fogás. A receptek nemcsak kipróbáltak, de minden étel tápértéke (kalória, szénhidrát, zsír, fehérje) pontosan, adagokra ki van számolva.


Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Diós-csokihabos sütemény

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 2 bögre liszt
  • 1 bögre porcukor
  • 15 dkg vaj
  • 3 tojássárgája

A csokihabhoz:

  • 1 bögre porcukor
  • 2 bögre darált dió
  • 4 tojásfehérje
  • 2 táblányi reszelt étcsoki

A vajat morzsold el a liszttel, és gyorsan dolgozd össze a többi hozzávalóval. Letakarva tedd fél órára a hűtőbe. A tojásfehérjét verd fel keményre, és a vége felé szórd bele a porcukrot. Óvatosan forgasd a habba a darált diót és a reszelt csokoládét. Vajazz ki egy 30x22 cm-es közepes tepsit, simítsd bele a tésztát, és kend rá a diós-csokis habot. Előmelegített sütőben körülbelül 170 fokon 40-50 perc alatt süsd meg.

Ezt is szeretjük