Házi lasagne

Ez is érdekelhet

Pikali Gerda hisz a sors erejében: mindenkinek megvan a maga feladata, amit be kell teljesítenie (x)

Házépítési kisokos: ha még nincs elképzelésed az új otthonodat illetően (x)

Zöldebb iskolát a gyermekeinknek: csatlakozz egy nagyszerű jótékonysági programhoz! (x)

Mitől olyan jók a kézműves termékek? (x)

beauty and style

7 apróság, amitől olcsó hatást kelt a cipőd, hiába költöttél rá sokat »

Nem mindegy, milyen szögből fényképeznek: több centit lecsalhatsz így a derekadból »

8 frizurabaki, ami 10 évvel bárkit öregebbnek mutat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 5 tojás
  • 1 kk só
  • kb. fél kg darált hús (csak tipp, nem mértem le)
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • só, bors
  • oregánó
  • majoránna
  • bazsalikom
  • kakukkfű
  • kevés olaj
  • 1 l paradicsomlé
  • 15-20 dkg sajt
Recept idők

Elkészítés:

Először felraktam a szószt főlni. Felkockáztam a hagymát, amit az olajon üvegesre pároltam, ekkor a felkockázott fokhagymát is hozzáadtam, majd a húst is. Kicsit megpároltam, és hozzáadtam a fűszereket. Azért nem írtam mennyiséget, mert ez ízlés kérdése. Mindegyikből legalább egy kávéskanállal tettem, az oregánóból többet, az adja meg az igazi ízét. Kicsit így is pároltam, majd feltöltöttem a paradicsomlével. (Ami szintén házi...) Ezt addig főztem, amíg a hús meg nem puhult.

Közben elkészítettem a tésztát. A lisztet elkevertem a sóval, beleütöttem a tojásokat, majd meggyúrtam a tésztát. Mivel nekem túl kemény lett (ami a tojások nagyságától is függ), adtam hozzá körülbelül egy evőkanál vizet is a gyúrhatóság érdekében. Amikor homogén tésztát kaptam, kettéválasztottam, és az egyik gombócot elkezdtem kinyújtani. Jó, ha van férfi a háznál, mert elég nehéz megfelelő vékonyságúra nyújtani. Az így megkapott lapos tésztát felkockáztam. Ennek a mérete a leendő tepsitől függ. Egy jó nagy (ez az átmérőjét jelenti) lábasban vizet forraltam egy kis sóval és olajjal, amiben megfőztem a tésztát. Ez pár perc alatt készen van. Mehet a vízbe egyszerre több lap is, mert nem ragadnak össze!

Végül jöhetett a rétegezés, amikor megfőtt a tészta és a szósz is. Kis olajat öntöttem a jénai aljába. Először tésztával raktam ki az alját, utána egy vékony réteg szószt, majd megint tésztát és így tovább. Legfölül szósz marad, amire a 2 evőkanál reszelt sajttal elkevert tejfölt öntöttem, majd a maradék sajtot ráreszeltem az egészre. Így mehetett az előmelegített, magas hőfokú sütőbe, ahol addig sütöttem, amíg a sajt szép piros nem lett a tetején (kb. 20-30 perc).

Frissen eléggé szétesős, de ha van időnk és türelmünk várni, akkor rendesen kockában marad felszeléskor is.

És hogy mekkora volt a siker? Gyakorlatilag annyi maradt nekem (mivel nem tudtam a többiekkel ebédelni), amennyit a képen láttok!

Egyébként bármilyen zöldséggel meg lehet bolondítani, én jó kis brokkolit tennék bele szívem szerint!

Ezt is szeretjük