Salátaleves
Gyerekkorom egyik kedvenc tavaszi-nyári levese.
Cukorbetegeknek is előnyös, mivel alacsony a CH tartalma. (A szalonna ki is maradhat, akkor csökken a kalóriatartalma).
Salátaleves
Hozzávalók 4 személyre
- 2 közepes nagyságú saláta
- néhány sóskalevél (ez ki is maradhat)
- 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
- só
- bors
- 2 tojás
- 1 kiskanál rozsliszt
- ecet ízlés szerint
- egy vékony szelet szalonna
- 1 dl tejföl
- 1 dl tej
Elkészítés:
A salátát, sóskát folyó vízben tisztára mossuk, leveleit kézzel apróra tépdessük.
1-1,5 liter vizet felfőzünk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és salátát, egy kis ecetet is beleteszünk.
Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, a felvert tojást ráöntjük, kemény rántottát sütünk, majd kockákra vágjuk, ez lesz a levesbetét.
A salátalevest egy csapott kanál liszttel behabarjuk, a tejfölhöz adjuk a lisztet, simára kavarjuk, majd hígítjuk tejjel, végül egy merítőkanálnyi levest merünk hozzá, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a levesbe.
Beletesszük a tojáskockákat, meghintjük apróra vágott zöld kaporral(a kapor ki is maradhat).
Jó étvágyat! :-)
