Salátaleves

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Gyerekkorom egyik kedvenc tavaszi-nyári levese.
Cukorbetegeknek is előnyös, mivel alacsony a CH tartalma. (A szalonna ki is maradhat, akkor csökken a kalóriatartalma).

Salátaleves

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 közepes nagyságú saláta
  • néhány sóskalevél (ez ki is maradhat)
  • 3-4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 tojás
  • 1 kiskanál rozsliszt
  • ecet ízlés szerint
  • egy vékony szelet szalonna
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej
Recept idők

Elkészítés:

A salátát, sóskát folyó vízben tisztára mossuk, leveleit kézzel apróra tépdessük.
1-1,5 liter vizet felfőzünk, majd beletesszük az apróra zúzott fokhagymát és salátát, egy kis ecetet is beleteszünk.
Közben egy másik edényben megpirítjuk a kockára vágott szalonnát, a felvert tojást ráöntjük, kemény rántottát sütünk, majd kockákra vágjuk, ez lesz a levesbetét.
A salátalevest egy csapott kanál liszttel behabarjuk, a tejfölhöz adjuk a lisztet, simára kavarjuk, majd hígítjuk tejjel, végül egy merítőkanálnyi levest merünk hozzá, és folyamatos keverés mellett beleborítjuk a levesbe.
Beletesszük a tojáskockákat, meghintjük apróra vágott zöld kaporral(a kapor ki is maradhat).
Jó étvágyat! :-)

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Ezt is szeretjük