500 kalóriás rakott kelkáposzta: sovány hússal és kölessel készül
500 kalóriából is készíthetsz rakott kelt kölessel és sovány csirke- vagy pulykahússal.

A mennyei rakott kel 500 kalóriát tartalmaz, így sokára fogsz megéhezni utána, mégis könnyű étel. Rizs helyett kölest használj hozzá, és darált csirke- vagy pulykahúsból készült raguval öntsd nyakon. A kelkáposzta fogyasztásának rengeteg áldásos hatása van, ezért készítsd el gyakran és változatosan!
500 kalóriás rakott kel
Hozzávalók 2 személyre
- 50 dkg kelkáposzta
- 25 dkg sovány darált hús
- 3 dl zsírszegény tejföl
- 1 kis hagyma
- 1 csésze köles
- 1 teáskanál füstölt paprika
- só
- bors
- olívaolaj
- margarin a tepsi kikenéséhez
Elkészítés:
Egy csésze kölest tegyél fel főni háromszoros mennyiségű sós vízben. Amint felforr, vedd a lángot kicsire, és így főzd tovább 15-20 percig. Amikor megpuhult, vedd le a tűzről, és lefedve pihentesd, amíg az összes folyadékot magába szívja. A kelkáposztát vágd négyfelé, és annyi sós vízben, amennyi ellepi, fél óra alatt főzd puhára. Ha kész, csepegtesd le.
Egy serpenyőben kevés olajon futtasd meg a hagymát. Ha megpuhult, húzd le a tűzről, keverd el a füstölt paprikával, majd add hozzá a darált húst. Sózd, borsozd, önts alá egy kevés vizet, hogy a paprika oda ne kapjon, és tíz perc alatt párold puhára.
Egy tepsit kenj ki vékonyan margarinnal. Oszd el rajta a kelkáposztalevelek felét, erre jöhet a darált hús, a köles, és kend meg tejföllel is. Fedd be kelkáposztával, locsold rá a maradék tejfölt, és alufóliával letakarva told 200 fokos sütőbe fél órára, hogy az ízei összeérjenek.
Kelkáposztalevelekből isteni finom, egészséges ropogtatnivalót is készíthetsz.
Szuper roppanós kelkáposztachips: egészséges nasi az esti filmezéshez
A kelkáposztából nemcsak ízletes köret vagy főzelék készülhet, hanem izgalmas ropogtatnivaló is: egészséges alternatíva az olajtól és adalékanyagoktól tocsogó burgonyachipsek helyett.
Elolvasom