4 könnyű és gyors rakott étel

30 perc, és kész!

Gondoltunk az édesszájúakra, vegetáriánusokra és természetesen a húsimádókra is. Kedvenc receptjeinket érdemes kipróbálnod!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Rakott túró

Hozzávalók:

  • 25 dkg friss juhtúró
  • 20 dkg sajt
  • 10 dkg vaj
  • 5 zsemle
  • 5 dl tej

Egy tűzálló tálat kenj ki vajjal, tedd rá a vékonyra felvágott zsemléket, majd szórd meg reszelt sajttal. Az egészet szórd meg elmorzsolt túróval, majd addig rétegezd, amíg a hozzávalók tartanak. Kétsoronként morzsolj rá vajat, a legfelső sort pedig bőven hintsd meg reszelt sajttal. Ezután öntsd rá a kissé megsózott tejet, és süsd addig a forró sütőben, amíg a zsemle fel nem szívja a tejet, és a teteje pirulni nem kezd. Forrón tálald.


Cukkíni lasagne

Hozzávalók:

  • 2 cukkíni, hosszában felvágva
  • olívaolaj
  • 3 nagyobb, grillezett pirospaprika
  • 10 dkg feta sajt, kis darabokra vágva
  • 2 evőkanál mascarpone sajt
  • 1 evőkanál fenyőmag pirítva

Az öntethez:

  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál aprított mentalevél
  • 1 marék frissen aprított petrezselyem

A cukkíniket kevés olajban két oldalról rövid ideig süsd serpenyőben, a paprikát melegítsd fel. Míg az imént említett alapanyagok készülődnek, addig a kis darabokra tördelt fetát a mascarponéval keverd el egy külön edényben. Az öntet hozzávalóit tedd egybe egy másik edényben, lehetőleg fedővel, és rázd össze. A cukkínit és a paprikát rétegekben tedd egymásra, a különböző szintek között permetezz rá öntetet, és kend rá a mascarponés fetás tölteléket. A végén öntsd le az öntettel, és szórd rá a pirított fenyőmagvakat.

Rakott metélt

Hozzávalók:

  • 30 dkg szélesmetélt
  • 15 dkg darált mák
  • 15 dkg baracklekvár
  • 1 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál olaj
  • kevés vaj

A tésztát főzd ki, majd csepegtesd le. Egy olajjal kikent tűzálló tálba rétegesen tedd bele a tésztát, a porcukorral elkevert mákot és a baracklekvárt. Addig folytasd a rétegezést, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére morzsolj vajat. Előmelegített sütőben süsd 20 percig.


Rakott kel

Hozzávalók:

  • 30 dkg sertéshús
  • 0,5 kg kelkáposzta
  • 5 dkg rizs
  • 3 dl tejföl
  • 1 evőkanálnyi vaj
  • 1 csipet köménymag

A darált húst készítsd el pörköltszerűen - rövid lére -, pirítsd zsírjára, a rizst pedig főzd meg. A kelkáposztát bontsd leveleire, mosd meg, és áztasd tíz percre sós vízbe, majd öblítsd le, és sós, köménymagos vízben főzd félpuhára. Vajazz ki egy tepsit, az aljára simíts egy réteg káposztalevelet, rá egy sor rizst, egy sor húst és egy réteg tejfölt tegyél. Ezt addig folytasd, amíg a hozzávalók el nem fogynak. A tetejére kelkáposztát tegyél, és alaposan kend meg tejföllel. A maradék vajat melegítsd fel, és öntsd a tetejére. Előmelegített sütőben 25-30 percig süsd aranybarnára, majd forrón tálald.

Ezt is szeretjük