4 laktató, szaftos, húsos egytálétel
Nem szeretnél fárasztó órákat a konyhában tölteni, de valami finomra vágysz? Íme, 4 könnyű és egyszerű recept, amivel garantált lesz a sikered!
Rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 2 nagy csirkemellfilé
- 60 dkg burgonya
- 10 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 4 evőkanál olaj
- 1 vöröshagyma
- 1 csokor petrezselyemzöld
- liszt
- bors
- só
A csirkemellfilét ízesítsd sóval, forgasd meg lisztben, majd forró olajon süsd elő. A felaprított hagymát egy evőkanál forró olajon futtasd meg, majd tedd rá a finomra vágott gombát, és párold puhára. Szórd rá a felaprított petrezselyemzöldet, ízesítsd sóval és borssal, majd keverd hozzá a tejfölt, és forrald össze.
A megfőzött burgonyáról húzd le a héját, karikázd fel, majd tedd egy kiolajozott tűzálló tálba. Ízesítsd sóval, fektesd rá a húst, és öntsd le a gombás mártással. Lefedve, alacsony fokozaton párold meg, majd szedd le a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
Zöldbabos sertésegytál
Hozzávalók:
- 50 dkg sertéscomb
- 1 csomag mirelit zöldbab
- 2 dl tejföl
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 3 evőkanál liszt
- 2 evőkanál olaj
- piros arany
- só
A mirelit zöldbabot sós vízben főzd meg. A felszeletelt húst klopfold vékonyra, sózd meg, és forgasd meg lisztben. Serpenyőben mindkét oldalát hirtelen süsd pirosra, majd tedd félre. Ugyanebben a zsiradékban pirítsd üvegesre a finomra vágott vöröshagymát, add hozzá a piros aranyat, és engedd fel a zöldbab főzőlevével. A húst tedd vissza, és lassan párold puhára. A tejföllel elkevert liszttel habard be, add hozzá a zöldbabot, és párold még 5 percig.
Vörösboros marhaegytál
Hozzávalók:
-
80 dkg marhalábszár
-
1 kg burgonya
-
2 vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1-2 zöldpaprika
-
1 paradicsom
-
2 dl vörösbor
-
3 evőkanál olaj
-
pirospaprika
-
köménymag
-
só
Az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát olajon futtasd meg. Húzd le a tűzről, pirospaprikával, köménnyel szórd meg, és ízesítsd sóval. Tedd vissza a tűzre, add hozzá a kockákra vágott húst, és gyakran kevergetve addig pirítsd, amíg a hús ki nem fehéredik. Keverd hozzá a felaprított paprikát és paradicsomot is. Lassú tűznél, néha kevés vizet és bort aláöntve, párold puhára. Amikor már majdnem kész, add hozzá a meghámozott, kockákra vágott burgonyát is. Főzd addig, amíg megpuhul.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sertésegytál kukoricával és zöldborsóval
Hozzávalók:
-
50 dkg darált sertéshús
-
1 kg burgonya
-
1 doboz konzerv kukorica
-
1 doboz konzerv zöldborsó
-
10 dkg reszelt sajt
-
1 nagy fej hagyma
-
olaj
-
tej
-
margarin
-
paprika
-
bors
-
só
Az apróra vágott hagymát olajon pirítsd meg, adj hozzá pirospaprikát, és keverd el jól egy pici vízzel. Tedd bele a darált húst, ízesítsd sóval, borssal, önts hozzá kevés vizet, és lefedve párold majdnem készre. Ekkor add hozzá a borsót, majd a kukoricát is. Még lehet ízesíteni gulyáskrémmel, piros arannyal, pörköltszaft-kockával, de ne legyen sok szaftja. Közben a kockára vágott, sós vízben megfőzött és leszűrt burgonyát egy darab margarinnal törd össze, és tejjel készíts sűrű burgonyapürét a szokásos módon. Egy hőálló tálat kenj ki margarinnal, tedd bele a húst, majd rá a burgonyapürét. A tetejére szórj reszelt sajtot, és sütőben süsd addig, míg a sajt a tetején meg nem barnul.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka