4 salaktalanító finomság
Könnyen, éhezés nélkül
Szeretnél megszabadulni a mérgektől, és még finomakat is enni? 4 finomság van a tarsolyunkban, hogy könnyű legyen a méregtelenítés.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Acapulco saláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg csemegekukorica
  • 20 dkg kelbimbó
  • 10 dkg paradicsom
  • 10 dkg salátauborka
  • 1 fej saláta
  • tartár mártás
  • kapor

A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le.

A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra.

Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással, és hűtsd le.

Szőlős sajtsaláta

Hozzávalók:

  • 20 dkg márványsajt
  • 1 fürt szőlő
  • 1 alma
  • 4 dl kefir
  • 1 citrom leve
  • 2 cl brandy
  • cukor
  • őrölt fehérbors

A sajtot reszeld le, és keverd bele a kefírbe. Add hozzá a citromlevet, a brandyt, majd cukrozd, és borsozd meg. A kicsumázott almát vágd keskeny hasábokra, a szőlőt pedig szemezd le, és ezeket is forgasd bele a mártásba. A salátát fedd le, majd egy-két órára tedd be a jégszekrénybe.

Görög paradicsom

Hozzávalók:

  • 8 közepes paradicsom
  • 2 zsemle
  • 10 dkg juhsajt
  • 1 tojás
  • 5 dkg vaj
  • 3 gerezd fokhagyma
  • tej
  • petrezselyem
  • bors

A zsemléket áztasd tejbe és csavard ki, majd jól dolgozd össze az elmorzsolt sajttal, a tojással, az összezúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel, sózd és borsozd is. A töltésre előkészített paradicsomokba pakold be a masszát, tedd vissza a kalapjukat és helyezd őket egy kivajazott tűzálló tálba. A maradék vajat morzsold a tetejükre és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd negyed órát.

Mediterrán répatócsni

Hozzávalók:

  • 40 dkg sárgarépa lereszelve
  • 4 tojás
  • 1 fej reszelt vöröshagyma
  • 2 cikk zúzott fokhagyma
  • liszt
  • bors
  • majoránna
  • tárkony
  • kakukkfű
  • csipetnyi cukor
  • olaj (a sütéshez)

A sárgarépát és a hagymát reszeld le. Keverd hozzájuk a tojást és – a fűszerek mellett – annyi lisztet, hogy fasírtsűrűségű masszát kapj. A keveréket oszd nyolc részre, formázz belőlük tócsnikat, vagyis vastagabb lepényeket, és kevés olajban süsd meg azok mindkét oldalát.

Sárgadinnye magos joghurtmártással

Hozzávalók:

  • 1 sárgadinnye
  • 5 dkg pisztácia
  • 5 dkg mandula
  • 3-4 evőkanálnyi méz
  • 3,5 dl joghurt
  • 1 (vegyszermentes) narancs reszelt héja
  • csipetnyi őrölt fahéj

A dinnyét hámozd meg, szeleteld fel, magozd ki. A pisztáciát és a mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, add hozzá a mézet és egy csepp vizet, azzal forrald fel, majd tedd félre. Ha kihűlt, ez lesz a grillázs.
A joghurtot keverd el a narancshéjjal, a fahéjjal és egy kis cukorral. A dinnyeszeleteket helyezd tálra, add hozzá a joghurtos mártást, végül a tetejére tedd a grillázst.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük