4 salaktalanító finomság
Szeretnél megszabadulni a mérgektől, és még finomakat is enni? 4 finomság van a tarsolyunkban, hogy könnyű legyen a méregtelenítés.
Acapulco saláta
Hozzávalók:
- 20 dkg csemegekukorica
- 20 dkg kelbimbó
- 10 dkg paradicsom
- 10 dkg salátauborka
- 1 fej saláta
- tartár mártás
- kapor
A kukoricát és a kelbimbót párold meg, és csepegtesd le.
A paradicsomot és az uborkát kockázd fel, a salátát tépdesd csíkokra.
Az összekevert zöldséget öntsd le vágott kaporral ízesített tartármártással, és hűtsd le.
Szőlős sajtsaláta
Hozzávalók:
- 20 dkg márványsajt
- 1 fürt szőlő
- 1 alma
- 4 dl kefir
- 1 citrom leve
- 2 cl brandy
- cukor
- őrölt fehérbors
A sajtot reszeld le, és keverd bele a kefírbe. Add hozzá a citromlevet, a brandyt, majd cukrozd, és borsozd meg. A kicsumázott almát vágd keskeny hasábokra, a szőlőt pedig szemezd le, és ezeket is forgasd bele a mártásba. A salátát fedd le, majd egy-két órára tedd be a jégszekrénybe.
Görög paradicsom
Hozzávalók:
- 8 közepes paradicsom
- 2 zsemle
- 10 dkg juhsajt
- 1 tojás
- 5 dkg vaj
- 3 gerezd fokhagyma
- tej
- petrezselyem
- bors
- só
A zsemléket áztasd tejbe és csavard ki, majd jól dolgozd össze az elmorzsolt sajttal, a tojással, az összezúzott fokhagymával, finomra vágott petrezselyemmel, sózd és borsozd is. A töltésre előkészített paradicsomokba pakold be a masszát, tedd vissza a kalapjukat és helyezd őket egy kivajazott tűzálló tálba. A maradék vajat morzsold a tetejükre és előmelegített sütőben, mérsékelt tűznél süsd negyed órát.
Mediterrán répatócsni
Hozzávalók:
- 40 dkg sárgarépa lereszelve
- 4 tojás
- 1 fej reszelt vöröshagyma
- 2 cikk zúzott fokhagyma
- liszt
- só
- bors
- majoránna
- tárkony
- kakukkfű
- csipetnyi cukor
- olaj (a sütéshez)
A sárgarépát és a hagymát reszeld le. Keverd hozzájuk a tojást és – a fűszerek mellett – annyi lisztet, hogy fasírtsűrűségű masszát kapj. A keveréket oszd nyolc részre, formázz belőlük tócsnikat, vagyis vastagabb lepényeket, és kevés olajban süsd meg azok mindkét oldalát.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Sárgadinnye magos joghurtmártással
Hozzávalók:
- 1 sárgadinnye
- 5 dkg pisztácia
- 5 dkg mandula
- 3-4 evőkanálnyi méz
- 3,5 dl joghurt
- 1 (vegyszermentes) narancs reszelt héja
- csipetnyi őrölt fahéj
A dinnyét hámozd meg, szeleteld fel, magozd ki. A pisztáciát és a mandulát száraz serpenyőben pirítsd meg, add hozzá a mézet és egy csepp vizet, azzal forrald fel, majd tedd félre. Ha kihűlt, ez lesz a grillázs.
A joghurtot keverd el a narancshéjjal, a fahéjjal és egy kis cukorral. A dinnyeszeleteket helyezd tálra, add hozzá a joghurtos mártást, végül a tetejére tedd a grillázst.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség