4 szaftos, húsos étel római tálban
Mennyei ételkülönlegességek, melyeket mindannyian ismerünk, ám hála a római tálnak, most kicsit másképp készítheted el őket.
Sertéscsülök pékné módra római tálban
Hozzávalók:
- 2 kisebb csülök
- 1 kg felkockázott burgonya
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 vöröshagyma
- fokhagyma
- szerecsendió
- köménymag
- őrölt bors
- só
A csontnál megnyitott csülköket sózd be, majd dörzsöld be fokhagymával. Szórd be porrá tört köménnyel és őrölt borssal. Tedd a tálba, amit előzőleg egy órán át hideg vízben áztattál, locsold meg a húst két evőkanál vízzel, és lefedve párold 50 percig.
Ezután vedd le a fedelét, tedd rá a karikára vágott hagymát, a füstölt szalonnát, végül a burgonyát. Csipetnyi reszelt szerecsendióval hintsd meg. Tedd vissza a tetejét, és újabb fél órát párold, majd addig süsd, míg szép piros nem lesz.
Almás csirke
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 1 kg burgonya
- 1 kg alma
- 15 dkg vaj
- őrölt majoránna
- só
Amíg áztatod a tálad, hámozd meg a krumplit és az almát, majd negyedeld őket. Ha letelt az áztatási idő, kend ki a tál alját vajjal, és tedd bele a csirkét. A belsejébe tegyél majoránnát, alma- és krumpliszeleteket. A maradék zöldséggel rakd körbe a csirkét. Ne fűszerezd túl erősen! Tedd rá az edény tetejét, és 40 percig párold közepesnél nagyobb lángon - ennyi idő alatt a csirkének meg kell puhulnia. Negyedóránként locsold a husit saját szaftjával. Párolás után vedd le a fedőt, és süsd tovább. Akkor lesz kész, ha a csirke belsejében lévő krumplik is megpuhultak.
Erdélyi töltött káposzta római tálban
Hozzávalók:
- 1 kg savanyú káposzta
- gombócokhoz levél
- 80 dkg darált hús
- rizs
- só
- bors
- borsikafű
- vöröshagyma
- 1 tejföl
- 2 evőkanál liszt
- 1 evőkanál pirospaprika
- 1 tojás
- 2 evőkanál vaj
- 25 dkg füstölt hús
- 15 dkg füstölt szalonna
A puhára főzött rizst keverd össze a darált hússal, az aprított vöröshagymával, a tojással és a fűszerekkel. Míg ezek pihennek, készítsd elő a már beáztatott edényt. A belsejét kend ki vajjal, és hintsd meg liszttel elkevert pirospaprikával. Az aljába helyezd el a káposzta harmadát. A töltelékből formálj gombócokat, csomagold őket a levelekbe, és helyezd el a tálban úgy, hogy kényelmesen elférjenek. Mindegyiket hintsd meg egy kis borsikafűvel, és tegyél a tetejükre egy vékony szelet füstölt húst. Az egészet borítsd be a maradék káposztával, és szórd a tetejére a felkockázott szalonnát. Locsold meg az egészet egy pohár vízzel, és fedő alatt párold két órán keresztül. Tálaláskor locsold meg tejföllel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Marhatokány római tálban
Hozzávalók:
- 1,5 kg marhalábszár
- 40 dkg vegyes zöldség - sárgarépa, fehérrépa, karfiol, zöldborsó
- 1 alma felkockázva
- fél csomag mazsola
- 1 citrom reszelt héja
- só
- bors
- majoránna
- curry
- néhány szál újhagyma felszeletelve
- 1,5 dl félédes vörösbor
- 1 dl olívaolaj
Az apróra vágott zöldségeket, a vékony csíkokra vágott húst és a fűszereket keverd össze egy edényben. Az előtte beáztatott tálba terítsd el az egészet, majd locsold meg az olívaolajjal és a borral. Tedd rá a tetejét, és süsd nagyjából másfél órát. Sült krumplival tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka