A tökéletes pizza receptje

4 csodás feltéttel

Az olasz opera és a pizza akár kéz a kézben is járhatnak. Tedd fel a kedvenc áriáidat, izzítsd be a sütőt, és rendezz egy mediterrán estét.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Olaszország a pizza és az opera hazája. Ha az operák szerelmese vagy, csapj egy bohém estét minden héten - mi szállítjuk az étel-librettót, neked csak fel kell tenned egy CD-t, felbontani egy üveg jó bort, majd meggyúrni a tésztát.

Amíg várod, hogy megkeljen, készítsd el a rávalót, vagy kortyolgassátok a bort azzal, akivel készíted.

Egy kis friss bazsalikom a végén csak jót tesz a szonátának. Az alábbi finomságok mind az opera híres alakjairól kapták nevüket.

A prózai alap - pizzatészta

Hozzávalók két 30 centis pizzához:

  • 2 dkg élesztő
  • 1 teáskanál cukor
  • 25 dkg liszt
  • csapott teáskanál só
  • 2 evőkanál olívaolaj

Az élesztőt morzsold szét, és szórd rá a cukrot. Fél pohár langyos vízzel addig keverd, amíg folyékony masszát nem kapsz. A lisztet szitáld egy tálba, a közepébe vájj egy mélyedést.

Öntsd a mélyedésbe az élesztőt, és hints rá egy kis lisztet, takard le, és pihentesd 15 percig. Add hozzá a sót és az olajat, majd dagaszd addig a tésztát, amíg rugalmas nem lesz, és el nem válik a kezedtől. Közben önts hozzá fél pohár vizet. A tésztát tedd egy tálba, hintsd meg liszttel, és hagyd kelni körülbelül 45 percig. Ezután ismét gyúrd át, nyújtsd ki, formázz belőle kört, és jöhetnek a feltétek.

Pizza alla Caruso

Hozzávalók a feltéthez:

  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg articsókaszív
  • 5 dkg apró rák
  • 10 szem magozott olajbogyó
  • 20 dkg mozzarella
  • 10 dkg fokhagymás szalámi
  • olívaolaj

Ha a paradicsomot magad akarod hámozni, szúrd fel egy villára, mártsd forró vízbe, és úgy rántsd le róla a héját. Az articsókával viszont csak hosszú hétvégeken állj neki babrálni. A tésztát nyújtsd ki úgy, hogy legyen pereme, és fektesd a tepsire. Kend meg olívaolajjal, rakd rá a csíkokra vágott paradicsomot, a szeletelt gombát, a negyedelt articsókákat, erre szórd a karikákra vágott olívabogyót, a szalámit, majd végül a vékony sajtréteget, ami mindenhol beteríti. 220 fokon 20 percig süsd.

Pizza alla Norma

Hozzávalók a feltéthez:

  • 20 dkg hámozott paradicsom
  • 10 dkg juhsajt
  • 1 közepes padlizsán
  • fokhagymás olívaolaj
  • só, bors, bazsalikom

A padlizsánt mosd meg, vágd vékony szeletekre, sózd be, hagyd, hogy levet eresszen, majd jól nyomkodd ki belőle a maradékot is. Itass le róla minden nedvességet, és süsd ki 3 evőkanál fokhagymás olívaolajban. A tésztát terítsd a tepsire, hagyj neki karimát, locsold meg a 2 evőkanál olívaolajjal, tedd rá a felszeletelt, hámozott paradicsomot, a padlizsánszeleteket, morzsold rá a juhsajtot, végül szórd meg egy kis bazsalikommal. 220 fokon addig süsd, amíg a juhsajt pirulni nem kezd.

Pillangókisasszony pizzája

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 piros és 1 sárga kaliforniai paprika
  • 1 zöld pepperoni
  • 10 szem fekete olajbogyó
  • 10 szem zöld olajbogyó
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • olívaolaj

Ez a pizza annyiban tér el az előzőektől, hogy alulra kerül a sajt, ezért elő kell sütni. A paprikákat karikázd fel, ahogy az olajbogyókat és a mozzarellát is. A tésztát nyújtsd ki, helyezd a tepsire, alakítsd ki a karimáját, kend meg olívaolajjal, és helyezd rá a mozzarellakarikákat, hogy nagyjából beborítsák. Süsd 10 percig 220 fokon, majd óvatosan emeld ki, és helyezd a folyékony sajtba a kétszínű paprikakarikákat, mintha egy lepke két szárnyát rajzolnád, középre pedig helyezd a pepperonit. Ha a pillangó kész, szórd az üres részekre az olajbogyó-karikákat, és mehet vissza a sütőbe még 10 percre, illetve, amíg a paprikák meg nem sültek.

Szakácskönyv egy kis extrával!

Mentes Anyu legújabb könyvét azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

Most AJÁNDÉK üvegpalack és vászontáska is jár a könyv mellé!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Pizza alla Aida

Hozzávalók a feltéthez:

  • 1 fél filézett csirkemell
  • 20 dkg füstölt mozzarella
  • 1 nagyobb paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olaj
  • só, bors, bazsalikom

A fokhagymákat törd össze, és keverd a tejfölbe, ez lesz az alap. A paradicsomot és a mozzarellát karikázd föl. A hagymát aprítsd fel, és futtasd meg olajon. Add hozzá a kockára vágott csirkemellet. Kifehéredésig folyamatosan forgasd, majd önts alá 1-2 evőkanál vizet, vagy, ha épp kéznél van, egy kevés fehérbort, és fedő alatt párold puhára. A végén sózd, borsozd, szórd meg egy csipet bazsalikommal. A tésztát nyújtsd ki, tedd rá a tepsire, kend meg a fokhagymás tejföllel, szórd rá a csirkét, a felkarikázott paradicsomot, és a végén borítsd be a füstölt mozzarellakarikákkal. 220 fokon 20 percig süsd.

Ezt is szeretjük