4 könnyű nyári egytálétel
Irány a piac, vásárolj be a finomabbnál finomabb zöldségekből, majd süsd meg egyszerű, könnyű, mégis laktató ételeinket. Mindenkinek ízleni fog.

Ez is érdekelhet

Tippek hogyan hozd a legjobb formád télen is - a hideg idő nem akadály! (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

Miért imádjuk a karácsonyi pulcsikat? (x) »

7 karácsonyi bőrápoló csomag, amiből érződik a gondoskodás – Nem ciki, ha a fa alá kerülnek »

Lórúgás az anyagcserének: frissítő mentaturmix ínyenceknek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Gombás-juhtúrós cukkíni

Hozzávalók:

  • 4 db kisebb cukkíni
  • 30 dkg gomba
  • 2 paradicsom
  • 10 dkg juhtúró
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • zsemlemorzsa
  • bors

A megmosott cukkínit hosszában vágd ketté, majd lobogó, sós vízben 10 percig főzd elő. Ezután alaposan csepegtesd le, vájd ki a magjait, és egy keveset a húsából is, amit tegyél félre.

Egy evőkanál olajon pirítsd meg a vékonyra szeletelt gombát, majd, ha levet eresztett, mérsékeld a hőfokot, és add hozzá a meghámozott, darabolt paradicsomot, a kivájt padlizsánhúst, a vágott petrezselymet, valamint a zúzott fokhagymát. Ízlésed szerint sózd, borsozd, majd fedő alatt párold puhára. Tedd a négy cukkínit egymás mellé egy kiolajozott tepsibe, szórj a mélyedésbe juhtúrót, majd töltsd meg a gombás töltelékkel, hintsd meg zsemlemorzsával, locsold meg a tejföllel, és süsd 10-15 percig a 180 fokra előmelegített sütőben. Forrón tálald.

Töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 közepes nagyságú padlizsán
  • 1 evőkanál só
  • 10 dkg vaj
  • 1 kis fej hagyma összevágva
  • 30 dkg friss zsemlemorzsa
  • 3 tojás
  • negyed teáskanál bors
  • 20 dkg reszelt sajt
  • 2 evőkanál vágott petrezselyem
  • 2 dl besamel mártás

Alaposan mosd meg a padlizsánokat, vágd ketté őket, majd kapard ki a belsejüket, de ne maradjon túl vékony a padlizsán. 5 dkg vajban párold puhára a hagymát, tedd bele a padlizsán belsejét, főzd további 5 percig, majd add hozzá a zsemlemorzsát, a 2 tojást, 10 dkg sajtot, a borsot, a petrezselymet és a fél kanál sót. Töltsd a keveréket vissza a felezett padlizsánokba. Készítsd el a besamelt, adj hozzá 4 evőkanál sajtot és egy tojást. Öntsd rá a már megtöltött padlizsánra, morzsold a tetejére a maradék vajat, és szórd meg a maradék sajttal. Fedő nélkül, középmeleg sütőben körülbelül 20 percig süsd, illetve, míg a teteje barnulni nem kezd.

Görög töltött kel

Hozzávalók:

  • 1 fej kelkáposzta
  • 40 dkg sertéshús
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 dkg rizs
  • 6 dkg mazsola
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olaj
  • a rizs mennyiségétől függően 2-3 dl víz vagy csirkeleves
  • 1 tojás
  • 2 csokor kapor
  • 8 érett paradicsom
  • 1 joghurt
  • 1 citrom
  • kakukkfű, bazsalikom, törött feketebors

A hagymát és a fokhagymát apróra vágva pirítsd meg egy evőkanál olajban, és megmosva tedd bele a rizs felét, és a forró vízben felforralt, leszűrt mazsolát. Forrósítsd meg, öntsd fel forró vízzel vagy csirkehúslevessel, és tedd bele a kapor kivételével az összes fűszert. Párold 20 percig fedő alatt, majd lehűtve dolgozd össze a darált hússal, a tojással és az összevágott kaporral. Sós vízben főzd 5 percig a kelfejet. Hűtsd le, és szedd leveleire. Göngyöld bele a tölteléket úgy, mintha töltött káposztát készítenél. Forrósíts 3 evőkanál olajat, tedd bele a töltelékeket, a darabokra vágott paradicsomot, és lassú tűzön, fedő alatt körülbelül 1 óráig párold. Utána a töltelékeket vedd ki, és a szétfőtt paradicsomokat keverd össze a joghurttal és az ételízesítővel. Néhány percig forrald, és ismét tedd bele a töltelékeket. A maradék rizst külön párold meg, és azzal meg a citromkarikákkal körítsd a kelt.

Nyári hússaláta

Hozzávalók 4 személyre:

  • 2 fej karalábé
  • 2 szál sárgarépa
  • fél gerezd fokhagyma
  • 20 dkg grillezett csirkemell
  • 1 pohár paradicsomlé
  • 2 kávéskanál mustár
  • 1 kávéskanál citromlé
  • törött bors
  • 1 evőkanál joghurt
  • petrezselyem

A karalábét, a sárgarépát, a fokhagymát nyersen vágd metéltre. A csirkehúst is csíkozd fel, és keverd a zöldséghez. A paradicsomlét keverd össze a mustárral, a citromlével, a törött borssal és a joghurttal, majd öntsd a vagdalékra. Jól keverd el, és hagyd állni legalább egy órát.

OLVASD EL EZT IS!

padlizsan
  • egytálétel
  • rakott zöldség

30 perces rakottasok

Ezt is szeretjük