
4 kalóriaszegény, de laktató főzelék
Ha szeretnéd nyári alakodat továbbra is megőrizni, próbáld ki laktató főzelékeinket, melyek kevésbé hizlalóak társaiknál.

A főzelékeknek rengeteg fajtájuk van, szinte bármilyen zöldségből készíthetsz egy kiadós egytálételt.
De azért, hogy ez mégse menjen a csodás és ördögien nehezen megszerzett nyári alakod rovására, próbáld ki receptjeinket, melyek kevésbé hizlalóak, ugyanakkor tökéletesen jól fogsz tőlük lakni.
Felejtsd el a koplalást, helyette próbálj meg kalóriaszegény ételeket fogyasztani!
Kelbimbófőzelék
Hozzávalók:
- 50 dkg kelbimbó
- 2 dl tejföl
- 1 fej vöröshagyma
- 1 leveskocka
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
Sós vízben tedd fel a megtisztított kelbimbót főni, majd negyed óra után dobd bele a leveskockát.
Öntsd le a vizet róla. Forrás után szedd ki a felét, és turmixold össze, majd az apróra vágott vöröshagymát picit pirítsd meg.
Öntsd az ép kelbimbókhoz, és mixeld össze a kettőt. Kevergetés közben adagold hozzá a tejfölt, és hagyd, hogy összeforrjon.
Borsófőzelék
Hozzávalók:
- 30 dkg borsó
- 3 evőkanál rozsliszt
- 1 csokor petrezselyemzöld
- tej
- olaj
- majoránna
- só
Pici olajon a borsót párold néhány percig. Öntsd fel annyi vízzel, ami ellepi, és szórd meg majoránnával, valamint petrezselyemzölddel. Amikor megpuhult, a rozslisztet keverd össze némi tejjel, és habard be a borsót. Hagyd összeforrni, és már tálalhatod is.
Sárgarépa-főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg sárgarépa
- 3 evőkanál rozsliszt
- 2 dl tej
- 1 evőkanál méz
- 1 evőkanál vaj
A répát tisztítsd meg, és reszeld le tormareszelőn. A vajra dobd rá a répát, öntsd fel nagyjából 1 dl vízzel, sózd meg ízlésed szerint, és párold puhára. Ekkor szórd meg liszttel, öntsd fel tejjel, és keverd simára. Add hozzá a mézet, forrald össze, és már fogyaszthatod is.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Kelkáposzta-főzelék
Hozzávalók:
- 1 kg kelkáposzta
- 30 dkg burgonya
- 5 dkg liszt
- 2 evőkanál olaj
- só
Az alaposan megtisztított kelkáposztát csíkozd fel, és a kockára vágott, meghámozott krumplival tedd egy lábasba. Annyi sós vízzel öntsd fel, ami éppen ellepi. Amikor már félig puha, a lisztből és olajból készített rántással rántsd be. Hagyd, hogy összeforrjon, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- paprika
- paradicsom
4 isteni lecsó recept

- csirke
- pulyka
Szaftos, gazdag raguk

- zöldség
- egytálétel