4 isteni, sajtos csirkemell recept

A szokásos párolt, fűszerezett csirkemelleket felejtsd el, és próbáld ki sajtos receptjeinket, melyekből isteni ebédet vagy vacsorát készíthetsz.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A csirkemell az egyik legkedveltebb húsfajta, bár lehet, hogy eddig úgy gondoltad, kicsit száraz a te ízlésvilágodnak. Most lépj túl ezen a berögződéseden, és próbáld ki mennyei, sajtos receptjeinket.

16 fortély a tökéletes húshoz

Nézegess képeket!

Elolvasom

A különböző ízletes sajtok nagyszerűen feldobják ezt a kicsit íztelen húst, így olyan ebédet rittyenthetsz az asztalra, hogy biztosan mindenki akar majd repetázni belőle.

Füstölt sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 80 dkg csirkemell
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 dl tej
  • 1 dl tejföl
  • bors

A csirkemellet vágd félbe, és tedd egy tálba. Önts rá annyi tejet, hogy ellepje teljesen. A zúzott fokhagymát szórd rá a tetejére, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Éjszakára tedd hűtőbe. Egy magasabb tepsibe tegyél egy réteg csirkemellet.

A lereszelt füstölt sajttal szórd meg. A maradék húst tedd a tetejére. A tejes páclét keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a húsra. Fóliával takard le, és süsd nagyjából 50 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.

Sonkás-sajtos csirkemell

Hozzávalók:

  • 10 dkg trappista sajt
  • 5 dkg vaj
  • 4 szelet edámi sajt
  • 4 szelet csirkemellfilé
  • 4 szelet sonka
  • 3 dl tej
  • 2 evőkanál liszt
  • 1,5 dl tejszín
  • bors

A csirkemellfiléket picit klopfold ki, majd sózd meg. Mindegyikre helyezz egy-egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Göngyöld fel, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítsd. Egy tűzálló tálban fektesd őket egymás mellé. A vajból és a lisztből készíts rántást, öntsd fel tejjel, ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a lereszelt trappista sajtot, és a tejszínnel hígítsd fel. Öntsd a göngyölt húsok tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Fetával rakott csirkemell

Hozzávalók:

  • 1 kg csirkemellfilé
  • 30 dkg feta sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 1 doboz konzerv kukorica
  • vaj

A csirkemellfiléket sózd meg, majd helyezd őket egy vajjal kikent jénai tál aljába. A fetát törd össze villával, és keverd össze a kukoricával, majd rétegezd a húsokra. Addig folytasd ezt a rétegezést, míg a hozzávalók tartanak. Végül a tetejére reszelj trappista sajtot, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben puhítsd meg, majd vedd le a fóliát, és hagyd, hogy a sajt megpiruljon.

Mozzarellás csirkemell

Hozzávalók:

  • 4 csirkemellfilé
  • 20 dkg mozzarella sajt
  • 3 paradicsom
  • bazsalikom
  • olívaolaj
  • fokhagymás fűszerkeverék

A csirkemellfiléket szeleteld fel. Fokhagymás fűszerkeverékkel dörzsöld be őket, és pici olívaolajon süsd meg mindkét oldalukat. Ha kihűltek, a szeleteket fektesd egy tepsibe, és a karikára vágott paradicsomszeletekkel fedd be. Szórd meg friss bazsalikommal, és körülbelül fél centi vastag mozzarellalapocskákat tegyél a tetejére. Fóliával fedd le, és előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd készre.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük