4 isteni, sajtos csirkemell recept
A szokásos párolt, fűszerezett csirkemelleket felejtsd el, és próbáld ki sajtos receptjeinket, melyekből isteni ebédet vagy vacsorát készíthetsz.
A csirkemell az egyik legkedveltebb húsfajta, bár lehet, hogy eddig úgy gondoltad, kicsit száraz a te ízlésvilágodnak. Most lépj túl ezen a berögződéseden, és próbáld ki mennyei, sajtos receptjeinket.
A különböző ízletes sajtok nagyszerűen feldobják ezt a kicsit íztelen húst, így olyan ebédet rittyenthetsz az asztalra, hogy biztosan mindenki akar majd repetázni belőle.
Füstölt sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 80 dkg csirkemell
- 15 dkg füstölt sajt
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 dl tej
- 1 dl tejföl
- só
- bors
A csirkemellet vágd félbe, és tedd egy tálba. Önts rá annyi tejet, hogy ellepje teljesen. A zúzott fokhagymát szórd rá a tetejére, majd sózd, borsozd ízlésed szerint. Éjszakára tedd hűtőbe. Egy magasabb tepsibe tegyél egy réteg csirkemellet.
A lereszelt füstölt sajttal szórd meg. A maradék húst tedd a tetejére. A tejes páclét keverd össze a tejföllel, és öntsd rá a húsra. Fóliával takard le, és süsd nagyjából 50 percig, majd vedd le a fóliát, és pirítsd meg.
Sonkás-sajtos csirkemell
Hozzávalók:
- 10 dkg trappista sajt
- 5 dkg vaj
- 4 szelet edámi sajt
- 4 szelet csirkemellfilé
- 4 szelet sonka
- 3 dl tej
- 2 evőkanál liszt
- 1,5 dl tejszín
- só
- bors
A csirkemellfiléket picit klopfold ki, majd sózd meg. Mindegyikre helyezz egy-egy szelet sonkát és egy szelet sajtot. Göngyöld fel, és hústűvel vagy fogvájóval rögzítsd. Egy tűzálló tálban fektesd őket egymás mellé. A vajból és a lisztből készíts rántást, öntsd fel tejjel, ízesítsd sóval, borssal. Keverd bele a lereszelt trappista sajtot, és a tejszínnel hígítsd fel. Öntsd a göngyölt húsok tetejére, és előmelegített sütőben süsd meg.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Fetával rakott csirkemell
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg feta sajt
- 10 dkg trappista sajt
- 1 doboz konzerv kukorica
- vaj
- só
A csirkemellfiléket sózd meg, majd helyezd őket egy vajjal kikent jénai tál aljába. A fetát törd össze villával, és keverd össze a kukoricával, majd rétegezd a húsokra. Addig folytasd ezt a rétegezést, míg a hozzávalók tartanak. Végül a tetejére reszelj trappista sajtot, és fedd le fóliával. Előmelegített sütőben puhítsd meg, majd vedd le a fóliát, és hagyd, hogy a sajt megpiruljon.
Mozzarellás csirkemell
Hozzávalók:
- 4 csirkemellfilé
- 20 dkg mozzarella sajt
- 3 paradicsom
- bazsalikom
- olívaolaj
- fokhagymás fűszerkeverék
A csirkemellfiléket szeleteld fel. Fokhagymás fűszerkeverékkel dörzsöld be őket, és pici olívaolajon süsd meg mindkét oldalukat. Ha kihűltek, a szeleteket fektesd egy tepsibe, és a karikára vágott paradicsomszeletekkel fedd be. Szórd meg friss bazsalikommal, és körülbelül fél centi vastag mozzarellalapocskákat tegyél a tetejére. Fóliával fedd le, és előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt süsd készre.
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka