4 ínycsiklandó tepsiben sült vacsora
Ha hétfő este nem a konyha az álmod, de vacsorát kell készítened, akkor íme, négy mentőötlet. Pár fűszer, egy kis hús, zöldség, és kész a vacsora.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Amikor vacsorát kell készíteni, a legfőbb tényező, hogy ne kelljen sokáig pepecselni vele. A tepsiben sült ételekre általában ez jellemző, hiszen csak bedobálod a hozzávalókat a tepsibe, és már készül is.

Ha hétfő este vacsorakészítéssel kell vesződnöd, akkor melegítsd a sütőt, és készítsd el az alábbiak egyikét.

Sült csirkemell hagymás-tejfölös szószban

Hozzávalók:

  • 15 dkg trappista sajt
  • 6 db csirkemellfilé
  • 1 csomag baconszalonna
  • 1 nagydobozos tejföl
  • 1 vöröshagyma
  • kakukkfű
  • bazsalikom
A csirkemellek mindkét oldalát sózd, kakukkfüvezd és bazsalikomozd be. Egy jénai tál aljára fektess bacon szeleteket, és tedd rá a csirkemelleket.
 
A hagymát kockázd fel apróra, és keverd bele a tejfölbe. Öntsd rá a húsra, és oszlasd el. Tedd be sülni. Amikor a hús már puha, vedd ki a sütőből. Szórd meg a tetejét reszelt sajttal, és tedd be, hogy megpiruljon a teteje. Krumplipürével tálald.

Sült zöldségágy

Hozzávalók:

  • 3 paradicsom
  • 3 kaliforniai paprika
  • 2 burgonya
  • 2 hagyma
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 padlizsán
  • 1 cukkini
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szárított petrezselyemzöld
A zöldségeket hámozd meg, majd apró kockára vágd fel őket. Az olívaolajat sózd ízlés szerint, és szórj bele petrezselymet. A zöldségeket tedd tepsibe, öntsd rá az olívaolajat, és tedd a sütőbe. Amikor megpuhult, már tálalhatod is.
 

Mexikói tepsis hús

Hozzávalók:

  • 50 dkg burgonya
  • 30 dkg csirkemell
  • 30 dkg mirelit mexikói zöldségkeverék
  • 10 dkg sajt
  • 3 dl tejszín
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tej
  • ételízesítő
  • bors
A krumplit hámozd meg és karikázd fel. A csirkemellet vágd csíkokra, és keverd össze a mexikói zöldséggel. Ízlés szerint borsozd, és szórj rá ételízesítőt. Egy tepsibe önts olajat, és tedd rá a felszeletelt krumplit. Szórd rá a zöldséges húst. A tejszínbe zúzd bele a fokhagymát, és öntsd bele a tejet is. Locsold meg vele a húst, alufóliával fedd le a tepsit, és előmelegített sütőben süsd negyven percig. Vedd le az alufóliát, szórd meg reszelt sajttal a tetejét, és alufólia nélkül süsd addig, míg a sajt megpirul.
 

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!

Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.

Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban! 

Promóció

Tepsiben sült sajtos hal

Hozzávalók:

  • 30 dkg filézett hal
  • 10 dkg ementáli vagy trappista sajt
  • 5 dkg margarin
  • 4 dl tejföl
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 db tojás
  • 2 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál bazsalikom
  • ételízesítő
  • őrölt fehérbors
A halakat dörzsöld be ételízesítővel, borssal és bazsalikommal. Egy jénai tálat kenj ki vajjal, és helyezd bele a húst. A tejfölt a tojással, a liszttel, a zúzott fokhagymával, a pirospaprikával keverd simára. Ízlés szerint borsozd, illetve szórj bele ételízesítőt. Előmelegített sütőbe tedd be. Amikor a hal már majdnem puha, vedd ki, szórd meg sajttal a tetejét. Tedd vissza, és hagyd, hogy rápiruljon a tetejére.

OLVASD EL EZT IS!

toltott hus lead
  • csirkemell
  • húsételek

4 omlós töltött hús

Ezt is szeretjük