4 gazdagon töltött csirke
Ha unod a rántott húst, itt az ideje, hogy valami új fogás után nézz. Olvasd el mesés töltött csirkés receptjeinket, és irány a konyha, hogy ki is próbáld őket!
- Ismét összefogtak a Fressnapf vásárlói: közel 12 millió Ft adomány a Kutyák Határok Nélkül Alapítványnak (x)
- Korábbi évadkezdéssel és bővebb műfaji kínálattal nyit a Margitszigeti Szabadtéri Színház (x)
- Színésznőként ismertük meg, most mesekönyvet illusztrál - A karantén alatt Korponay Zsófi ezzel foglalkozik

- Ő Zoltán Erika 23 éves lánya: a gyönyörű Zoé le sem tagadhatná az anyját
- KRESZ-tábla-kvíz: tudod, melyik a várakozni tilos tábla? Teszteld tudásodat!
- Dér Heni gyönyörű menyasszony volt: különleges ruhában ment férjhez
- 10 kép Észak-Koreából, amiért kitiltást kapott a fotós – Ezt az arcát senki nem láthatja az országnak
- Villámkvíz a magyar földrajzból: általános iskolában tudni kellett a válaszokat
A csirkét nem csak egészben, részeiben is töltheted. Ez adja különlegességét, mert így csak fantáziád és persze a vékony bőr szabja meg, hogy milyen finomságokkal tudod megtömködni.
Ha kezdő háziasszony vagy, akkor sincs semmi veszve, hiszen ezeknek a recepteknek az elkészítése nem nagy ördöngösség. Csak arra figyelj, nehogy sérült bőrfelületű húst vásárolj.
Erdélyi töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 egész csirke
- 20 dkg liba- vagy csirkemáj
- 20 dkg gomba
- 15 dkg füstölt szalonna
- 4 tojás
- 2 dl tej
- 2 zsemle
- 5 dkg vaj
- 1 fej vöröshagyma
- petrezselyemzöld
- majoránna
- bors
- só
A zsemléket áztasd be a tejbe. Két tojást főzz keményre, majd a májjal, a gombával és a szalonnával együtt kockázd fel. A hagymát aprózd fel, és pici olajon pirítsd meg. Szórd bele a felvágott hozzávalókat, és kicsit párold meg. Üsd rá a két tojást, és süsd meg. Ha kész, hagyd kihűlni. A csirkét kívül-belül sózd meg ízlés szerint, és a belsejét majoránnával dörzsöld be. Töltsd meg a csirkét a töltelékkel, majd süsd meg.
Mozzarellával és paradicsommal töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 4 csirkecomb
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 paradicsom
- 1 csomag mozzarella sajt
- rozmaring
- bazsalikom
- só
- bors
A paradicsomot és a mozzarellát vágd nagyon apró kockákra, és fűszerezd ízlésed szerint. Keverd össze az olívaolajjal. A csirkecombot töltsd meg a töltelékkel, és előmelegített sütőben süsd meg. Rizses körettel tálald.
Almával töltött csirke
Hozzávalók:
- 1 csirke
- 5 dkg füstölt szalonna
- 2 dl tejföl
- 1 alma
- 1 dl bor
- só
- bors
A szalonnát szeleteld fel nagyon vékony és pici szeletekre, majd dugd be őket a csirke bőre alá. Az almát hámozd meg, majd vágd ketté, és tedd bele a csirkébe. A húst tedd egy tepsibe, és öntsd alá a bort. Lefedve párold egészen puhára. Ha puha, szedd ki az almát a közepéből, és aprózd fel, majd keverd el a tejföllel. A húst kicsit még süsd, majd a tejfölös öntettel tálald.

Mentesen sütni-főzni még soha nem volt ennyire egyszerű!
Mentesen táplálkozóknak főzni nagy kihívás, ebben nyújt segítséget Nemes Dóra, a Mentes Anyu megálmodója. Szakácskönyvében minden étkezésre és alkalomra található szuper, könnyű fogás: a reggelitől a vacsoráig, az uzsidobozfalatoktól a vendégvárásig, vagy éppen egy családi születésnapig, átgondoltan, mentesen, úgy, hogy a klasszikus kedvenceinkről se kelljen lemondani.
Kizárólag online elérhető, a FeminaShopban!
Promóció
Sárgarépával töltött csirkecomb
Hozzávalók:
- 60 dkg csirkecomb
- 20 dkg sárgarépa
- 2 tojás
- 1 fej vöröshagyma
- 1 evőkanál citromlé
- petrezselyemzöld
- só
- bors
A sárgarépát pucold meg, majd reszeld le. A tojásokat főzd keményre, és aprózd fel. A répával, valamint a petrezselyemzölddel keverd össze. Ízlés szerint sózd, borsozd, végül a citromlével és a lereszelt vöröshagymával gyúrd össze. A tölteléket töltsd a csirke bőre alá. Tedd egy tűzálló tálba, fedd le a tetejét, és párold meg. Amikor levet ereszt, öntözgesd meg vele. Süsd készre, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús

- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei

- csirke
- pulyka