4 laktató, karcsúsító leves
Ha egy gazdag levest fogyasztasz főételként, éhezned sem kell, és a vonalaidra is vigyáztál. Íme, 4 finom leves, ha fogynál egy keveset.
Csirkeraguleves
Hozzávalók:
- 70-80 dkg csirkeaprólék
- 2 sárgarépa
- 1 petrezselyemgyökér
- 1 evőkanál liszt
- 15 dkg borsó
- 15 dkg gomba
- petrezselyem
- 1 vöröshagyma
- 3 evőkanál olaj
- só
- bors
A csirkeaprólékot vágd 2 cm-es darabokra, aprítsd fel a hagymát, majd olajon pirítsd meg. Szórd meg sóval, borssal, és önts rá 2 dl vizet. Lefedve kis lángon 45 perc alatt párold puhára. A kockára vágott sárgarépát és a petrezselyemgyökeret add az aprólékhoz, és fedő nélkül nagy lángon 3 perc alatt süsd zsírjára.
Öntsd hozzá a lisztet, keverd el, és engedd fel 1 liter vízzel. Nagy lángon forrald fel, és először a zöldborsót, majd 5 percnyi főzés után a cikkekre vágott gombát add hozzá. 1 evőkanál sóval és egy kevés cukorral ízesítsd, a felaprózott petrezselyemmel hintsd meg, majd főzd még 10 percig.
Póréhagymás sütőtökleves
Hozzávalók:
-
1 kg sütőtök
-
1 póréhagyma
-
1 kis fej vöröshagyma
-
1-2 kisebb krumpli
-
2 evőkanál olaj
-
2 dl tejszín vagy tej
-
só
-
szerecsendió
-
majoránna
-
petrezselyem
A sütőtök egyik felét és a krumplit reszeld le, a másik felét kockázd fel. Az apróra vágott vöröshagymát olajon pirítsd meg, tedd rá a reszelt sütőtököt és a reszelt krumplit, enyhén sózd meg. Párolás után a megpuhult keveréket törd össze krumplinyomóval. Öntsd fel 1,5 l vízzel, fűszerezd meg, majd tedd bele a kockára vágott sütőtököt, később a felkarikázott pórét. Főzd a tököt puhára. Öntsd bele a tejszínt, de ne forrald tovább. Tálald pirított barnakenyér-kockákkal, napraforgómaggal vagy sajtkockákkal.
Őszi körteleves
Hozzávalók:
-
80 dkg körte
-
4 szem szegfűszeg
-
1 evőkanál cukor
-
2 dl joghurt
-
1 evőkanál liszt
A meghámozott, felszeletelt körtét tedd egy lábasba, és öntsd fel 1 liter vízzel. Dobd a szegfűszeget a körtéhez, csipetnyi sóval és a cukorral ízesítsd. Forrald fel, és kis lángon 2 percig főzd. Közben keverd a joghurtot a liszttel simára. A forró levesből merj bele egy keveset, dolgozd simára, majd folyamatosan kevergetve öntsd a körtére, és 2-3 percig forrald. Hidegen és melegen egyaránt finom.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Borleves
Hozzávalók:
-
1 liter fehérbor
-
1 kicsi citrom
-
8 tojássárgája
-
10-12 dkg cukor
-
3 db fahéj
-
szegfűszeg
A bort forrald 5-10 percig pár szem szegfűszeggel, fahéjjal, a citrom levével és a feldarabolt héjával, majd vedd le a tűzről. A tojássárgákat a cukorral keverd ki habosra. Habverővel folyamatosan keverve lassan add hozzá a bort, végül tedd vissza a tűzre. Addig keverd, míg a leves kicsit besűrűsödik.
OLVASD EL EZT IS!
- paradicsom
- hagyma
Isteni, kalóriaszegény krémlevesek
- leves
- marhahús
Az igazi erőleves receptje
- leves
- bab