4 fincsi rakottas a családnak
Zöldséges, húsos vagy édes. Krumplival vagy tésztával. Itt most mindent megtalálsz. Neked csak egy dolgod van: rakd, rakd és rakd.
Cukkíni paradicsommal rakva
Hozzávalók:
- 40 dkg cukkíni
- 30 dkg paradicsom
- 30 dkg mozzarella sajt
- 2 gerezd fokhagyma
- 3 evőkanál olaj
- 1 evőkanál vaj
- zsemlemorzsa
- oregánó
- só
A megmosott cukkínit és paradicsomot vágd egyforma karikákra, majd felhevített olajon süsd elő a cukkíni-karikák mindkét oldalát. A lecsöpögtetett mozzarellát szeleteld fel.
Vajazz ki egy tálat, szórd meg zsemlemorzsával, és sorban, rétegesen rakd bele a cukkínit, a sajtot és a paradicsomot. Szórd meg kevés sóval, oregánóval és zúzott fokhagymával. Csöpögtesd le olajjal a tetejét, majd fedd le alufóliával. Előmelegített sütőben süsd 25 percig, ekkor vedd le a fóliát, és pirítsd pár percig. Kínálhatod friss zsömlével is.
Gombás rakott csirke
Hozzávalók:
- 1-1,5 kg csirke
- 80 dkg burgonya
- 20 dkg gomba
- 2 dl tejföl
- 0,5 dl olaj
- 2 evőkanál ételízesítő
- 1 csokor petrezselyem
- só
- őrölt bors
Kenj ki egy tűzálló tálat olajjal, az alján teríts el egy sor felszeletelt burgonyát, sózd meg, és locsold le tejföllel. Rakd rá a feldarabolt csirkét, szórd meg apróra vágott gombával és petrezselyemmel, sózd, borsozd, és locsold le tejföllel újra. Jöhet egy újabb burgonyaréteg, még egy kevés olaj és a maradék tejföl. Három deci vízben főzd fel az ételízesítő port, majd öntsd a rakott csirkére, végül fedd le. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten 40-45 percig süsd, majd ha a csirke megpuhult, a fedőt levéve 10-15 perc alatt süsd pirosra.
Török rakottas
Hozzávalók:
-
40 dkg darált bárány- vagy marhahús
-
60 dkg burgonya
-
5 dkg vaj
-
2 csokor petrezselyem
-
2 puha paradicsom
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
1 evőkanál olaj
-
1 evőkanál összevagdalt friss vagy 1 kiskanál szárított borsmenta
-
1 evőkanál citromlé
-
késhegynyi őrölt kömény
-
fahéjpor
-
fél húsleveskocka
-
őrölt bors
-
só
A meghámozott nyers burgonyát vágd fél centi vastag karikákra. A vajat és az olajat forrósítsd fel, a burgonyát apránként hirtelen pirítsd meg benne, majd szedd egy tálba. A visszamaradt zsiradékon dinszteld meg a kockára vágott hagymát. A darált húst keverd bele, és köménymaggal, fahéjjal, borsmentával és az apróra vágott petrezselyem felével fűszerezd. Kevergetve süsd addig, míg a hús fehér lesz, majd terítsd a burgonyára. A citromlével öntözd meg, borsozd, és a karikára vágott paradicsommal fedd be. Ismét sózd meg, borsozd, és egy negyed liter vízzel, amelyben a húsleveskockát előzőleg feloldottad, öntsd le. Forró sütőben lefedve süsd fél óráig, majd fedő nélkül pirítsd meg. Tálaláskor hintsd meg a maradék petrezselyemmel.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Édes rakott tészta
Hozzávalók:
-
4 db alma
-
negyed kg fodros nagykocka tészta
-
fél csomag vaníliaízű pudingpor – lehet diétás is
-
kis üveg lekvár
-
egy marék darált dió
-
édesítőpor ízlés szerint
-
kevés mazsola
Főzd ki a tésztát, közben reszeld le az almákat. Egy jénai tál aljára tegyél egy réteg tésztát, rá a reszelt almát lekvárral elkeverve, szórd meg mazsolával és egy kis darált dióval. Jöhet egy újabb réteg tészta, majd sorban a többi. A végén keverd el a pudingport hideg vízzel és egy kis édesítőszerrel, és öntsd a rakott tészta tetejére. Forró sütőben addig süsd, amíg a puding besűrűsödik, és egy kis színt kap a teteje.
OLVASD EL EZT IS!
- lazac
- spenót
A tökéletes spenótfőzelék receptje
- pörkölt
- egytálétel
A 4 legjobb rakott karfiol recept
- egytálétel
- rakott zöldség