4 eredeti olasz pizza receptje

Ha ennél valami finomat az unalmas hétköznapokon, kóstolj meg egy igazi olasz pizzát. Még Olaszországba se kell elmenned, elég, ha kimész a konyhába.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Pizzatészta - alaprecept

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 1 dl tej
  • 1 dl víz
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál só

Az élesztőt futtasd fel a langyos, cukros tejben. A lisztet szitáld bele egy tálba, a közepébe öntsd bele az élesztős tejet.

Ezt a környező liszttel keverd össze, majd a többi liszttel takard be. Takard le, és meleg helyen keleszd kétszeresére. Negyed óra után add hozzá a sót és a vizet, majd jól keverd el.

A tésztát párszor csapkodd a deszkához, és formázz cipót belőle. Szórd meg liszttel, takard le, és keleszd egy óra hosszat. Terítsd szét a kiolajozott tepsiben, sütőformában, és készíts neki kis peremet. Kend be paradicsomszósszal, és ezután ráteheted a különböző feltéteket.

Paradicsomszósz

Hozzávalók:

  • 50 dkg paradicsom
  • 2 teáskanál oregánó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • őrölt feketebors

Hámozd meg a paradicsomot, szedd ki a magját, és kockázd fel, majd párold lassú tűzön 15 percig. Keverd hozzá a sűrített paradicsomot, az olajat, a zúzott fokhagymát, végül a fűszereket.

Pizza Margherita

Hozzávalók:

  • 70 dkg paradicsom
  • 30 dkg mozzarella
  • 4 evőkanál pecorino vagy parmezán
  • egy kis csomó bazsalikom
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • őrölt feketebors

Szeleteld fel a paradicsomokat, és oszd el a pizzaalapon. Egy villával kissé nyomkodd szét őket, úgy, hogy hagyj 1-2 centis peremet a pizza szélén. A felszeletelt mozzarellát fektesd a paradicsomokra, majd sózd és borsozd meg. Tedd be az előmelegített sütőbe, és a középső rácson úgy 15 perc alatt süsd készre. Akkor vedd ki, és szórd meg a pecorinóval és a bazsalikomlevelekkel. Öntözd meg olívaolajjal, és süsd még 10 percig.

Pizza Verde

Hozzávalók:

  • 10 dkg mozzarella
  • 5 szardellafilé
  • egy marék petrezselyemzöld
  • 1 evőkanál kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt feketebors
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 10 rukkola-levél

A mozzarellákat lecsepegtetés és felszeletelés után tedd szitára, és ököllel nyomkodd ki belőlük a maradék nedvességet is. Helyezd rá a kihúzott tésztára, és hagyj egy 1,5-2 centis peremet. Szórd rá az összevágott kaprit és petrezselyemzöldet, a szardellafilét, végül a zúzott fokhagymát. Sózd és borsozd meg, majd öntözd meg az olajjal. A középső sütősínen süsd készre, és a rukkola-levelekkel megszórva tálald.

Milánói pizza

Hozzávalók:

  • 15 dkg sonka
  • 20 dkg vargánya
  • 1 fej hagyma
  • 10 dkg parmezán sajt
  • olaj
  • paradicsom
  • bors
  • kakukkfű

Vágd finomra a hagymát, fonnyaszd meg egy kevés olajban, és add hozzá a metéltre vágott sonkát és vargányát. Pirítsd le, majd ízesítsd sóval, borssal és kakukkfűvel. Add hozzá a ledarált friss paradicsomot, és jól forrald ki. A ragut terítsd a tésztára, szórd meg a reszelt parmezán sajttal, és süsd meg a sütőben.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Pizza Orgia

Hozzávalók:

  • 5 dkg téliszalámi
  • 5 dkg csípős szalámi
  • 5 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg gépsonka
  • 2 merőkanálnyi paradicsommártás

Miután a tésztát megkented a paradicsommártással, fektesd rá a sonkaszeleteket. Oszd el a tetején a vékony szeletekre vágott kolbászt és a szalámikat. Sózni nem kell. A sütő középső sínébe tolva süsd meg. Ízlés szerint sajttal is megszórhatod.

Ezt is szeretjük