Gőzgombóc

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Régi recept, amely a családban kézen forgott már gyermekkoromban is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg liszt
  • 3 ek cukor
  • reszelt citromhéj
  • 2 tojássárgája
  • 2,5 dkg élesztő
  • 3 dl tej
  • 5+3 dkg vaj
  • karakteres lekvár
  • darált dió
Recept idők

Elkészítés:

Az élesztőt kis tejbe felfuttatom, majd összegyúrom a liszttel, tojással, tejjel, cukorral és az 5 dkg vajjal. A tésztát megkelesztem, majd fél cm vastagságúra nyújtom. Kockákra vágjuk, lekvárt teszünk bele - én általában birslekvárral készítem, majd gombócot formálunk belőle. Pihentetjük még kb. 20 percig, majd párolóedénybe készre gőzöljük. A gombócok nagyságától függően 20-30 perc alatt elkészül. Ha nincs párolóedényünk, lábas és szita v. szűrő segítségével készítjük el. Mikor készen van, olvasztott vajjal megkenem, és cukros-diós keverékkel megszórom.

Ezt is szeretjük