Görög saláta
Görög saláta
Hozzávalók 4 személyre
- 5-6 db paradicsom
- 1 db kígyóuborka
- 3 kis fej lilahagyma
- 1 üveg v. zacskós olívabogyó
- 150 g feta sajt
- citromlé
Elkészítés:
Egy tálkában összekeverjük az olívaolajat, a citromlevet v. a citrom levét és a bazsalikomot.
1-2 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól összeérjenek az ízek.
A paradicsomot, az uborkát és a hagymát apró kockákra vágjuk. Kimagozzuk az olívabogyót, ha nem mag nélküli, és a többi zöldséghez keverjük.
Kis kockákra vágjuk a feta sajtot, és azt is hozzákeverjük.
Kivesszük az öntetet a hűtőből, és a salátára öntjük. Óvatosan keverjük meg, nehogy összetörjön.
Egy-két órára hűtőbe tesszük, majd tálaljuk.:-)))
