Kati szelet
Kati szelet
Hozzávalók 12 személyre
Tészta
- 0.5 kg liszt
- 3 tojássárga
- 15 dkg zsír
- 15 dkg cukor
- 1 cs. sütőpor
- 1 csipet só
- 1-2 kis kanál tejföl
Töltelék
- 1 tésztalap morzsolva
- 2 ek kakaó
- 15 dkg cukor
- 10 dkg margarin
- 2 ek baracklekvár
- 0.5 dl rum
- 0.5 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
Teteje
- 2.5 ek cukor
- 3 tojásfehérje
- csokireszelék
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit egy tálba teszem, jól összegyúrom, ha nem áll össze, teszek hozzá 1-2 kanál tejfölt. Lisztes nyújtódeszkán 3 lapot nyújtok belőle, és egyenként sütőpapíros tepsire teszem (vagyis a tepsi hátuljára). Én 34x23-as tepsin sütöttem.
A töltelékhez egy lapot a tésztából összemorzsolok egy nagy tálba, hozzáadom a kakaót és a cukrot, összekeverem. Majd ha kész, a közepébe teszem a szobahőmérsékletű margarint, baracklekvárt és az előre összeöntött rumot, tejet és vaníliacukrot. A hozzávalókat a keverőgép dagasztó részével összekeverem a tál közepétől haladva kifelé. Ha kemény lenne a massza, teszek hozzá lekvár és rumot. Annyira kell lágynak lennie, hogy jól tudjuk kenni.
Rákenem a masszát az egyik lapra, majd ráillesztem a másik lapot. Sütés előtt lehet csalni, hogy az egyenletlen széleket levágjuk, hogy 2 lap egyforma legyen.
A 3 tojásfehérjéből és cukorból gőz fölött kemény habot verek, majd rákenem a tészta tetejére. Végül ráreszelem a csokit, és hűtőbe teszem. Egy éjszakára hagyom összeérni, megpuhulni.



