Kati szelet

Kati szelet

Hozzávalók 12 személyre

Tészta

  • 0.5 kg liszt
  • 3 tojássárga
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet
  • 1-2 kis kanál tejföl

Töltelék

  • 1 tésztalap morzsolva
  • 2 ek kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek baracklekvár
  • 0.5 dl rum
  • 0.5 dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Teteje

  • 2.5 ek cukor
  • 3 tojásfehérje
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba teszem, jól összegyúrom, ha nem áll össze, teszek hozzá 1-2 kanál tejfölt. Lisztes nyújtódeszkán 3 lapot nyújtok belőle, és egyenként sütőpapíros tepsire teszem (vagyis a tepsi hátuljára). Én 34x23-as tepsin sütöttem.

A töltelékhez egy lapot a tésztából összemorzsolok egy nagy tálba, hozzáadom a kakaót és a cukrot, összekeverem. Majd ha kész, a közepébe teszem a szobahőmérsékletű margarint, baracklekvárt és az előre összeöntött rumot, tejet és vaníliacukrot. A hozzávalókat a keverőgép dagasztó részével összekeverem a tál közepétől haladva kifelé. Ha kemény lenne a massza, teszek hozzá lekvár és rumot. Annyira kell lágynak lennie, hogy jól tudjuk kenni.

Rákenem a masszát az egyik lapra, majd ráillesztem a másik lapot. Sütés előtt lehet csalni, hogy az egyenletlen széleket levágjuk, hogy 2 lap egyforma legyen.

A 3 tojásfehérjéből és cukorból gőz fölött kemény habot verek, majd rákenem a tészta tetejére. Végül ráreszelem a csokit, és hűtőbe teszem. Egy éjszakára hagyom összeérni, megpuhulni.

15887713 66dcf99f3df247afc8ef6147057f8726 wm
15887721 61c66600c8548e915dda76817c8fced3 wm
15887729 318affc90d538f2a74a1ce0c59762778 wm
15887733 de1bf394a6d7bcade9fa00c1acfe30b2 wm
Ezt is szeretjük