Kati szelet

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Kati szelet

Hozzávalók 12 személyre:

Tészta

  • fél kg liszt
  • 3 tojássárga
  • 15 dkg zsír
  • 15 dkg cukor
  • 1 cs. sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1-2 kis kanál tejföl

Töltelék

  • 1 tésztalap morzsolva
  • 2 ek kakaó
  • 15 dkg cukor
  • 10 dkg margarin
  • 2 ek baracklekvár
  • fél dl rum
  • fél dl tej
  • 1 cs vaníliás cukor

Teteje

  • 2,5 ek cukor
  • 3 tojásfehérje
  • csokireszelék
Recept idők

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit egy tálba teszem, jól összegyúrom, ha nem áll össze, teszek hozzá 1-2 kanál tejfölt. Lisztes nyújtódeszkán 3 lapot nyújtok belőle, és egyenként sütőpapíros tepsire teszem (vagyis a tepsi hátuljára). Én 34x23-as tepsin sütöttem.

A töltelékhez egy lapot a tésztából összemorzsolok egy nagy tálba, hozzáadom a kakaót és a cukrot, összekeverem. Majd ha kész, a közepébe teszem a szobahőmérsékletű margarint, baracklekvárt és az előre összeöntött rumot, tejet és vaníliacukrot. A hozzávalókat a keverőgép dagasztó részével összekeverem a tál közepétől haladva kifelé. Ha kemény lenne a massza, teszek hozzá lekvár és rumot. Annyira kell lágynak lennie, hogy jól tudjuk kenni.

Rákenem a masszát az egyik lapra, majd ráillesztem a másik lapot. Sütés előtt lehet csalni, hogy az egyenletlen széleket levágjuk, hogy 2 lap egyforma legyen.

A 3 tojásfehérjéből és cukorból gőz fölött kemény habot verek, majd rákenem a tészta tetejére. Végül ráreszelem a csokit, és hűtőbe teszem. Egy éjszakára hagyom összeérni, megpuhulni.

1
2
3
4
Ezt is szeretjük