Isteni és lakató ételek 400 kalória alatt
Gyorsan le akarsz adni pár kilót, amíg még lenge ruhákban járhatsz? A legegyszerűbb módja, ha kevés kalóriát veszel magadhoz!

Ez is érdekelhet

Sasszemklinika - Magyarország vezető szemészeti lézerklinikája túl a 100 000. látásjavító műtéten (x)

Óriási hazai kezdeményezés a műanyagmentesség mellett, amit imádni fogsz (x)

beauty and style

Házi ajakradír szárított rózsasziromból: ints búcsút a cserepes ajkaknak »

Tavaszi szoknyadivat: 7 nőies stílustipp, ha meguntad a nadrágot »

7 divatos farmer, amit 6 ezer forint alatt szerezhetsz be tavaszra: nőies és menő fazonok töredék áron »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Bárány- és gyümölcskebab

Hozzávalók:

  • 10 dkg bárányhús
  • 1 sárgabarack
  • 1 hagyma
  • 6 db friss gomba
  • 6 db kis paradicsom

A paradicsom kivételével a hozzávalókat vágd falatnyi darabokra. Váltakozva húzd a nyársra. Grillezd vagy süsd roston ízlés szerint.

Paprikafőzelék darált marhahússal

Hozzávalók:

  • 10 dkg darált marhahús
  • 15 dkg párolt sárgarépa
  • 25 dkg párolt paprika
  • 2 érett paradicsom
  • negyed kávéskanál szurokfű
  • negyed kávéskanál majoranna
  • negyed kávéskanál szárított lestyán
  • 1 evőkanál tejszín

A darált marhahúst magas oldalú serpenyőben zsír nélkül, közepes tűzön kissé pirítsd meg. Add hozzá a párolt paprikát, a sárgarépát és a kockára vágott paradicsomot, mérsékelt tűzön forrald fel. Végül ízesítsd a majorannával, a szurokfűvel és a lestyánnal, majd tejszínnel dúsítsd.

Carpaccio bélszínből

Hozzávalók:

  • 40 dkg érett bélszín
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 15 dkg csiperke
  • kevés citromlé
  • 10 dkg parmezán
  • frissen őrölt fekete bors

A bélszínt dermeszd meg a mélyhűtőben. A fagyos húst egy éles késsel vagy kenyérszeletelő géppel vágd nagyon vékony szeletekre. Egy lapos tálon szépen rendezd el, locsold meg az olívaolajjal, és rövid időre tedd a hűtőszekrénybe. Közben a gombát gondosan tisztítsd meg és vágd vékony szeletekre. Kevés olajon pirítsd meg. Négy tányéron szépen terítsd ki a húst, rá a gombaszeleteket, majd gyaluld a tetjére a sajtot, végül sózd és borsozd.

Vegyessaláta

Hozzávalók:

  • 1 paradicsompaprika
  • 1 kígyóuborka
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 paradicsom
  • 1 fej saláta
  • bors
  • borecet

A hagymát és az uborkát karikára szeleteld fel, a paradicsomot vágd kockára, és darabold fel a paradicsompaprikát is. A salátaleveleket tépkedd össze, majd az összes hozzávalót alaposan keverd el. Sóval és borssal ízesítsd, ha gazdagabban szereted, tehetsz bele juhtúrót vagy sajtot is.

Ezt is szeretjük