3 gazdag leves másnaposság ellen
Ha a nagy óévbúcsúztatás közepette kissé elvetetted a sulykot, akkor a gyomrod nincs a legjobb állapotban. Nyugtasd meg egy finom levessel!

Ez is érdekelhet

Legyen élmény a takarítás: okos eszközök, amiket imádni fogsz (x)

Ajándékozz könyvet, és segíts az éhező gyerekeknek: mutatjuk, mit kell tenned (x)

Csatlakozz te is Fördős Zéhez, és #FőzzAGYERMEKEKÉRT! (x)

Megvan az év legnagyobb gyermekelőadása: ha szemfüles vagy, jövőre megnézheted! (x)

Nem tudod, milyen legyen idén a karácsonyi dekoráció? Segítünk! (x)

Négy dekortrend, amivel biztosra mehetsz karácsonykor (x)

beauty and style

A 35 éves modellt tinilánynak néznénk smink nélkül – Miranda Kerren nem fog az idő »

Fogott egy kést, és kettévágta a korrektoros tubust: sokat spórolt vele »

Kritizálják a kommentelők a szupermodell alakját – Olyan, mint a nádszál »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Korhelyleves

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 1 dl tejföl
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 közepes nagyságú füstölt csülök
  • 1 hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • pirospaprika
  • szemes bors

A megáztatott füstölt csülköt egy liter friss vízben főzd puhára, majd vágd kis kockákra. Az olajon fonnyaszd meg az apróra vágott vöröshagymát, hintsd meg a liszttel, és süsd világos barnára.

Egy kevés paprikával szórd meg, és a csülök főzővizével, illetve annyi savanyúkáposzta-lével engedd fel, hogy másfél liter levest kapj. Tedd bele a csülökhúst és a jól kicsavart savanyú káposztát, a fokhagymát, borsozd, illetve szükség esetén sózd, majd a káposzta puhulásáig főzd. Tálaláskor tejföllel ízesítsd. Karikára vágott füstölt kolbászt is tehetsz bele.

Palócleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg marhahús
  • 30 dkg burgonya
  • 30 dkg zöldbab
  • olaj
  • 2 dl tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 hagyma
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 3 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • kömény
  • kapor
  • babérlevél

A hagymát vágd apróra, és olajon pirítsd meg, dobd bele a felkockázott húst, szórd meg a paprikával, kevés köménnyel, sóval, tedd rá a zúzott fokhagymát, majd időnként kevés vizet hozzáadva párold félpuhára. A felkockázott krumplit, a feldarabolt babot dobd rá a húsra, majd öntsd fel egy liternyi vízzel, és tedd bele a babérlevelet. Mikor minden megpuhult, habard be a lisztes tejföllel, szórd meg a finomra vágott kaporral, és forrald fel újra.

Savanyú raguleves

Hozzávalók:

  • 40 dkg disznóhús
  • 15 dkg leveszöldség
  • 5 dkg rizs
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl olaj
  • 1 evőkanál tárkonyecet
  • 2 hagyma
  • 2 tojás
  • 1 csomó petrezselyemzöld
  • bors
  • pirospaprika

A felhevített olajon pirítsd meg a kockákra vágott húst. 1 liter vízzel vagy húslevessel - kockából - öntsd fel, és főzd félpuhára. Add hozzá a felaprított leveszöldséget, és főzd puhára. A tojásokat habard el a tejföllel, és állandó keverés közben öntsd a levesbe. Ecettel vagy tárkonyecettel ízesítsd, és tálaláskor finomra vágott petrezselyemzölddel szórd meg.

Ezt is szeretjük