Ünnepi kinder bueno torta

Ez is érdekelhet

Beszállás! Nemsokára indul a Mikulás Expressz, siess, mert lemaradsz! (x)

Családi wellness-pihenés Sümegen: ha egy kicsit másra, többre vágysz (x)

Elkezdődött a 27. CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál (x)

A tökéletes gyerekszoba titkai - Így még a tanulás is jobban megy majd! (x)

Őszi stílustippek személyre szabva - Hogy idén ősszel Te diktáld a trendet! (x)

beauty and style

3 kényes kérdés, ami felmerül, ha nem először házasodsz – És a válaszok »

Palást, korona, fényűző aranypompa: 2019-ben ezeket az esküvői ruhákat fogjuk imádni »

Ha ezt iszod, ragyogni fog a bőröd: trópusi vitaminbomba borús, őszi napokra »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Kislányom szülinapjára rendelte ezt a tortát, több receptből ollóztam össze, amíg elérte ezt a formáját.

Ünnepi kinder bueno torta

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 tojásfehérje
  • 6 ek kristálycukor
  • 1 ek olaj
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • 1 sütőpor
  • 15 dkg vágott dió
  • 200 gr mogyorókrém
  • 1 csomag háztartási keksz

Krém

  • 500 ml tej
  • 6 tojássárgája
  • 25 dkg cukor
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 3 ek liszt
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 25 dkg margarin

Tetejére

  • 4 dl habtejszín
Recept idők

Elkészítés:

A 6 tojásfehérjét habbá verjük, belekeverjük a cukrot, az olajat, a zsemlemorzsát és a sütőporos lisztet. Kerek tortaformába öntjük, a tetejére a vágott diót szórunk és előmelegített sütőben, 15 perc alatt megsütjük. Sütőből kivéve megkenjük a mogyorókrémmel.
Közben elkészítjük a krémet: a 6 tojássárgáját kikeverjük a cukorral, a liszttel, a vaníliás pudingporral, a tejjel és felfőzzük. A kész krémet kettévesszük, az egyikbe belekeverjük még melegen a 10 dkg tejcsokoládét. A krémeket kihűtjük és a végén beledolgozunk 12,5 dkg -12,5 dkg margarint. A mogyorókrémes rétegre rákenjük a vaníliás krémet, majd beborítjuk a tejben megáztatott háztartási keksszel, és erre jön a csokis krém. 2 órát hűtőben dermesztjük, majd a tortaformából kivéve rákenjük a habbá vert tejszínt.

Ezt is szeretjük