Kapros-tejfölös töklecsó

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Már régóta ki akartam próbálni a töklecsót, illetve a kapros-tejfölös lecsót. Ezzel a recepttel, két legyet ütöttem egy csapásra és nem bántam meg, mert nagyon finom! :)

Kapros-tejfölös töklecsó

Hozzávalók 2 személyre

  • 4-6 db lecsópaprika
  • 3-4 közepes paradicsom
  • 1 kisebb tök fele
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 4-5 szál friss kapor
  • 2-3 ek tejföl
  • 1-2 kk só
  • 1 tk pirospaprika
  • 1 ek zsiradék
Recept idők

Elkészítés:

NYÁRI RECEPTEK

A zöldségeket megtisztítjuk, magokat-magházat eltávolítjuk (én a paradicsomét is) és tetszés szerint daraboljuk. (Én a paprikát szélesebbre csíkozom, a paradicsomot kockázom, a hagymát negyedelem és felszelem vékonyan.) A tököt érdemes falatnyi, maximum félcenti vastag darabokra vágni, hogy kellően puhuljon.

A zsiradékot felhevítjük, egy magas falú teflon serpenyőben és megdinszteljük a hagymákat, pár perc után mehet a tök is és jól átforgatjuk. Végül a paprikát is hozzáadjuk, tűzről levéve fűszerezzük -a felaprított kapor is mehet bele- és felöntjük, kb fél-egy deci vízzel, majd takarék lángon 10 percig pároljuk, lefedve. Ha minden félig megpuhult, hozzáadjuk a paradicsomot is, és alaposan, de óvatosan összeforgatjuk, pár perc alatt készre főzzük, ha szükséges, ekkor lehet utófűszerezni, illetve folyadékot pótolni.
A gáz elzárása után, elkeverjük benne a tejfölt és azonnal tálaljuk. Friss pékárut kínálunk mellé, de szuper lehet nokedlivel is.

Ezt is szeretjük