3 gyors pác, hogy a hús omlós és szaftos legyen

Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatsz a legegyszerűbb húsból is, készíts akár minden este zamatos vacsorát.

pacle
beauty and style
Top olvasott cikkek

Néhány teljesen hétköznapi alapanyagból - fokhagyma, zöldfűszerek, olaj, méz - mennyei vacsorát varázsolhatsz, és nem is kell egy napra előre gondolkodnod.

A zamatos húsok mellé pompás zöldköreteket készíthetsz, így egészen egészséges és tápláló lesz a vacsora.

Mézes-mustáros pác

Hozzávalók:

  • 2 evőkanál erősebb mustár
  • 1 evőkanál méz
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1-2 tekerésnyi színes bors
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vele, és készítsd kicsit sűrűbbre, ha van ideje állni pár órát, akkor a megadott arányok ideálisak. A hússzeleteket nagyon finoman klopfold ki, mielőtt a páccal megkened őket, hogy a rostok lazuljanak kissé. Ez a pác leginkább sertéshúsokhoz passzol.

Joghurtos-fokhagymás pác

Hozzávalók:

  • 2 dl natúr joghurt
  • 1 szál metélőhagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanálnyi olívaolaj
  • 1 csipet só

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

Egy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a sütés előtt kened be vele a húst, akkor is remek lesz.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Gyrospác

Hozzávalók:

  • 3 csapott evőkanál só
  • 1 teáskanálnyi frissen őrölt feketebors
  • 1 teáskanálnyi fehérbors
  • 1 fél csokor friss petrezselyem
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott evőkanálnyi szárított oregánó
  • 1 teáskanálnyi római kömény
  • 1 teáskanálnyi fahéj
  • 1 csipet ánizsmag

Elkészítés ideje:

Öt perc.

Elkészítés menete:

Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.

Az arányokat ízlésed szerint alakíthatod, előbb-utóbb kész lesz a szád ízének leginkább megfelelő gyrospác. Csirkéhez és sertéshez is ideális, na meg persze bárányhoz is. 

Ezt is szeretjük