3 gyors pác, hogy a hús omlós és szaftos legyen
Egy-egy ízletes páccal mesés lakomát varázsolhatsz a legegyszerűbb húsból is, készíts akár minden este zamatos vacsorát.

- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »
- Császármetszés utáni heg egy bikinis fotón: a gyönyörű modell sok nőnek segít, hogy elfogadja testét »
- A legfinomabb vízhajtó gyümölcsök és zöldségek tavasszal: fokozzák az anyagcserét és feldobják a frissítő smoothie-t »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
Néhány teljesen hétköznapi alapanyagból - fokhagyma, zöldfűszerek, olaj, méz - mennyei vacsorát varázsolhatsz, és nem is kell egy napra előre gondolkodnod.
A zamatos húsok mellé pompás zöldköreteket készíthetsz, így egészen egészséges és tápláló lesz a vacsora.
Mézes-mustáros pác
Hozzávalók:
- 2 evőkanál erősebb mustár
- 1 evőkanál méz
- 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1-2 tekerésnyi színes bors
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
Öt perc.
Elkészítés menete:
A hozzávalókat keverd össze egy tálban, a fokhagymát reszeld hozzájuk, és már kész is van maga a pác. Ha rögtön a sütés előtt kened át vele a húst, akkor alaposabban dörgöld be vele, és készítsd kicsit sűrűbbre, ha van ideje állni pár órát, akkor a megadott arányok ideálisak. A hússzeleteket nagyon finoman klopfold ki, mielőtt a páccal megkened őket, hogy a rostok lazuljanak kissé. Ez a pác leginkább sertéshúsokhoz passzol.
Joghurtos-fokhagymás pác
Hozzávalók:
- 2 dl natúr joghurt
- 1 szál metélőhagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanálnyi olívaolaj
- 1 csipet só
Elkészítés ideje:
Öt perc.
Elkészítés menete:
Egy tálkába reszeld a fokhagymát, vágd egészen apróra a metélőhagymát, és tedd mellé, majd keverd hozzájuk a többieket. Csirkehúshoz ideális, a legfinomabb combfiléhez, ha rögtön a sütés előtt kened be vele a húst, akkor is remek lesz.
Gyrospác
Hozzávalók:
- 3 csapott evőkanál só
- 1 teáskanálnyi frissen őrölt feketebors
- 1 teáskanálnyi fehérbors
- 1 fél csokor friss petrezselyem
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 csapott evőkanálnyi szárított oregánó
- 1 teáskanálnyi római kömény
- 1 teáskanálnyi fahéj
- 1 csipet ánizsmag
Elkészítés ideje:
Öt perc.
Elkészítés menete:
Egész egyszerűen dolgozd össze a hozzávalókat, és némi olívaolajjal keverd el őket, majd mehetnek is a húsokra.
Az arányokat ízlésed szerint alakíthatod, előbb-utóbb kész lesz a szád ízének leginkább megfelelő gyrospác. Csirkéhez és sertéshez is ideális, na meg persze bárányhoz is.