4 tészta, amit fél óra alatt összedobhatsz
A tésztákban az a nagyszerű, hogy villámgyorsan elkészíthetőek, és akár az év minden napjára jut egy-egy új kreáció.
Épp csak 25 perced van összeütni a vacsorát? Akkor válassz egy finom tésztát, ami nem kerül sokba, és gyorsan készen van.
A mártásokat elkészítheted, amíg fő a tészta, utána pedig már csak össze kell keverni, vagy, ha még van egy kis időd, összesütni.
Sült tortellini gombamártással
Hozzávalók:
- 40 dkg csiperkegomba
- 40 dkg előhűtött tortellini
- 20 dkg mozzarella
- 1 hagyma
- 2 dl tejszín
- 2 kanál liszt
- 2 kanál olívaolaj
- 2 kanál reszelt parmezán
- bazsalikom
- só
- bors
A tortellinit főzd elő sós vízben. A reszelt vöröshagymát párold meg az olajon, tedd rá a feldarabolt gombát, ízesítsd sóval és borssal.
Szórj rá lisztet, rövid ideig pirítsd, majd öntsd fel két deci langyos vízzel és a tejszínnel. Forrald össze. Tedd a tortellinit tűzálló tálba, locsold rá a gombamártást, szórd meg az apró kockára vágott mozzarellával és a reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd pirosra, és bazsalikommal díszítve tálald.
Sonkás-borsós tészta
Hozzávalók:
- 1 vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 10 szelet sonka
- 15 dkg mirelit borsó
- 12 metélőhagyma
- 40 dkg makaróni
- reszelt parmezán sajt
- olívaolaj
Főzd meg a tésztát. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott vörös- és zúzott fokhagymát, és három percig pirítsd. Add hozzá a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót, és további két percen át párold. Vedd le a lángról, és keverd bele az egy centis darabokra vágott metélőhagymát. A tésztát add a hagymás sonkakeverékhez, és jól rázd össze. Parmezán sajttal megszórva tálald.
Kapros-juhsajtos csusza
Hozzávalók:
- 30 dkg csuszatészta
- 20 dkg juhsajt
- 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 csomó friss kapor
- 2 dl tejföl
- só, bors
Forrásban lévő sós vízben 15-20 perc alatt főzd meg a tésztát, közben többször keverd meg, hogy ne ragadjon le. A juhsajtot reszeld le, a kaprot vágd apróra, és keverd össze a tejföllel. Vágd kis kockákra a szalonnát, add hozzá a leszűrt, hideg vízzel leöblített csuszatésztához, majd öntsd le a kapros-juhtúrós tejföllel, és keverd jól össze.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Széles metélt pikáns sajttal
Hozzávalók:
- 40 dkg széles metélt
- 15 dkg nem túl érett, pikáns sajt
- 3 dkg vaj
- 4 friss zsályalevél
- 3 dl tejszín
- só
- őrölt fehérbors
Miközben a tészta fő, egy akkora edényben, hogy majd a tészta is beleférjen, olvaszd fel a vajat, add hozzá az apróra vágott zsályát, a felkockázott sajtot, valamint a tejszínt, és nagyon gyenge tűzön meg- megkevergetve olvaszd össze. A kifőtt tésztát add a sajtmártáshoz, lazán keverd össze, szórd meg frissen őrölt fehérborssal, és azonnal tálald.
OLVASD EL EZT IS!
- spagetti
- tészta
Az eredeti carbonara spagetti receptje
- tészta
- tejszín
Tejszínes tésztareceptek
- olasz
- paradicsom