4 tészta, amit fél óra alatt összedobhatsz

A tésztákban az a nagyszerű, hogy villámgyorsan elkészíthetőek, és akár az év minden napjára jut egy-egy új kreáció.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Épp csak 25 perced van összeütni a vacsorát? Akkor válassz egy finom tésztát, ami nem kerül sokba, és gyorsan készen van.

15 csodás fűszernövény

Nézegess képeket!

Elolvasom

A mártásokat elkészítheted, amíg fő a tészta, utána pedig már csak össze kell keverni, vagy, ha még van egy kis időd, összesütni.

Sült tortellini gombamártással

Hozzávalók:

  • 40 dkg csiperkegomba
  • 40 dkg előhűtött tortellini
  • 20 dkg mozzarella
  • 1 hagyma
  • 2 dl tejszín
  • 2 kanál liszt
  • 2 kanál olívaolaj
  • 2 kanál reszelt parmezán
  • bazsalikom
  • bors

A tortellinit főzd elő sós vízben. A reszelt vöröshagymát párold meg az olajon, tedd rá a feldarabolt gombát, ízesítsd sóval és borssal.

Szórj rá lisztet, rövid ideig pirítsd, majd öntsd fel két deci langyos vízzel és a tejszínnel. Forrald össze. Tedd a tortellinit tűzálló tálba, locsold rá a gombamártást, szórd meg az apró kockára vágott mozzarellával és a reszelt parmezánnal. Előmelegített sütőben 15 perc alatt süsd pirosra, és bazsalikommal díszítve tálald.

Sonkás-borsós tészta

Hozzávalók:

  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 10 szelet sonka
  • 15 dkg mirelit borsó
  • 12 metélőhagyma
  • 40 dkg makaróni
  • reszelt parmezán sajt
  • olívaolaj

Főzd meg a tésztát. Egy nagy serpenyőben forrósítsd fel az olajat, add hozzá az apróra vágott vörös- és zúzott fokhagymát, és három percig pirítsd. Add hozzá a csíkokra vágott sonkát és a zöldborsót, és további két percen át párold. Vedd le a lángról, és keverd bele az egy centis darabokra vágott metélőhagymát. A tésztát add a hagymás sonkakeverékhez, és jól rázd össze. Parmezán sajttal megszórva tálald.


Kapros-juhsajtos csusza

Hozzávalók:

  • 30 dkg csuszatészta
  • 20 dkg juhsajt
  • 10 dkg füstölt kolozsvári szalonna
  • 1 csomó friss kapor
  • 2 dl tejföl
  • só, bors

Forrásban lévő sós vízben 15-20 perc alatt főzd meg a tésztát, közben többször keverd meg, hogy ne ragadjon le. A juhsajtot reszeld le, a kaprot vágd apróra, és keverd össze a tejföllel. Vágd kis kockákra a szalonnát, add hozzá a leszűrt, hideg vízzel leöblített csuszatésztához, majd öntsd le a kapros-juhtúrós tejföllel, és keverd jól össze.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Széles metélt pikáns sajttal

Hozzávalók:

  • 40 dkg széles metélt
  • 15 dkg nem túl érett, pikáns sajt
  • 3 dkg vaj
  • 4 friss zsályalevél
  • 3 dl tejszín
  • őrölt fehérbors

Miközben a tészta fő, egy akkora edényben, hogy majd a tészta is beleférjen, olvaszd fel a vajat, add hozzá az apróra vágott zsályát, a felkockázott sajtot, valamint a tejszínt, és nagyon gyenge tűzön meg- megkevergetve olvaszd össze. A kifőtt tésztát add a sajtmártáshoz, lazán keverd össze, szórd meg frissen őrölt fehérborssal, és azonnal tálald.

Ezt is szeretjük