25 perces, pikáns töltött paradicsom
A töltött paradicsom az egyik legfinomabb zöldséges étel. Próbáld ki te is, mert nagyon mutatós, ugyanakkor hipergyorsan elkészül!

Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

Házi, heggyógyító olajkeverék striák és pattanásfoltok ellen: nyomuk sem marad »

Piszkosul szexi a 49 éves Naomi Campbell és a 22 éves Bella Hadid az új Calvin Klein kampányban: nem látszik a korkülönbség »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A töltött paradicsomot nagyon könnyű elkészíteni, hiszen csak ki kell vájni a belsejét, majd megtölteni a zöldséget mindenféle földi jóval. Az alábbi egy húsos változat, de akár sajtosan, rizzsel vagy más zöldségekkel kombinálva is elkészítheted.

Készítsd el receptünket, mellyel nem foghatsz mellé. Minden alkalomra tökéletes, ráadásul nagyon hamar elkészül.

Töltött paradicsom

Hozzávalók:

  • 40 dkg darált hús
  • 4 nagy paradicsom
  • 1 tojás
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • vaj
  • zsemlemorzsa
  • fél csokor petrezselyem
  • kakukkfű
  • bors

A paradicsomok tetejét vágd le, a belsejüket pedig egy kávéskanál segítségével kapard ki. A petrezselymet - az is jó, ha szárított - az áttört fokhagymával, a finomra vágott vöröshagymával, a tojással és a darált hússal keverd össze. A masszát szórd meg sóval, borssal és kakukkfűvel ízlésed szerint, majd töltsd meg a paradicsomokat, és helyezd rájuk a tetejüket.

A töltött zöldséget tedd tepsibe. A tetejére szórj pici zsemlemorzsát, és tegyél rá vajdarabokat is. Előmelegített sütőben süsd készre.

Ezt is szeretjük