Lazacsaláta leveles tésztában

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Így kommunikáld okosan, ha nem hívsz meg valakit az esküvőre, aki számít rá »

Vékony szálú a haja, de sohasem lapos: Taylor Swift jól bánik a bob fazonnal »

Szuperkényelmes pizsamák körképe őszre: élvezetesebbé teszik a lustálkodást »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 2 személyre:

  • 10-15 dkg füstölt lazac
  • 1 cs leveles tészta
  • 2 db főtt tojás
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 15-20 dkg mascarpone
  • tejföl
  • őrölt fehér bors
  • snidling
Recept idők

Elkészítés:

Az előnyújtott leveles tésztából nagyobb méretű pogácsaszaggatóval korongokat szaggatunk, majd egy kisebb méretű szaggatót kicsit rányomva félig bevágjuk a tésztát. (vigyázni kell, nehogy a tésztát teljesen átvágja a szaggató)
Ezután sütőpapírral kibélelt tepsire kicsit távolabb kell helyezni egymástól a korongokat. Mindegyiknek az alját villával kicsit megböködjük, hogy sütés közben ne púposodjon fel.

Előmelegített forró sütőbe tesszük, majd pár perc alatt szép pirosra sütjük. A sütőből kivéve teljesen kihűtjük. (ha netán mégis felpúposodna a tészta közepe, a sütőből kivéve, ujjal kicsit lenyomkodjuk, hogy elég hely legyen a tölteléknek)

A mascarponét sóval, őrölt borssal és apránként hozzáadott tejföllel sima, krémes állagúra keverjük. (a tejfölt apránként adjuk hozzá, nehogy túl lágy legyen a krém)

Ízlés szerint feldaraboljuk a füstölt lazacot, a keményre főzött tojásokat, a füstölt sajtot, és a snidlinget.
Ezután óvatosan összekeverjük az előzőleg kikevert mascarponés krémmel, majd a hűtőbe tesszük pihentetni, hogy az ízek jól összeérjenek.

Tálalás előtt a teljesen kihűlt tésztába belekanalazzuk a lazacsalátát, majd a tetejét snidlinggel díszítjük.

Ezt is szeretjük