Szaftos hús
Szaftos hús
Hozzávalók 4 személyre
- 1 fej hagyma
- ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma •
- 1 kg szeletelt tarja
- majoránna
- 3-4 babérlevél
- só
- bors
- víz
Elkészítés:
A húst egy serpenyőben addig sütjük hirtelen, míg réteg nem keletkezik rajta. A hús zsírjára a vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd erre visszaszedjük a sült húst, s annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a csipet majoránnát, és a 3-4 babérlevelet hozzátesszük a húshoz, s így készre főzzük. Mikor megfőtt a hús, kiszedjük a babérleveleket, és kb. 3 dl tejfölt összekeverünk 1-2 kanál liszttel, s ezzel a habarással sűrítjük, majd rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.


