Szaftos hús

Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Szaftos hús

Hozzávalók 4 személyre

  • 1 fej hagyma
  • ízlés szerint 2-4 gerezd fokhagyma •
  • 1 kg szeletelt tarja
  • majoránna
  • 3-4 babérlevél
  • bors
  • víz
Recept idők

Elkészítés:

A húst egy serpenyőben addig sütjük hirtelen, míg réteg nem keletkezik rajta. A hús zsírjára a vöröshagymát apróra vágjuk, és megdinszteljük. Majd erre visszaszedjük a sült húst, s annyi vízzel felöntjük, amennyi éppen ellepi. Ekkor ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, a csipet majoránnát, és a 3-4 babérlevelet hozzátesszük a húshoz, s így készre főzzük. Mikor megfőtt a hús, kiszedjük a babérleveleket, és kb. 3 dl tejfölt összekeverünk 1-2 kanál liszttel, s ezzel a habarással sűrítjük, majd rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

1
2
3

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük