Négerkocka

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Négerkocka

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl langyos tej
  • 25 dkg liszt

Hab

  • 6 tojásfehérje
  • 30-40 dkg cukor

Máz

  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál csokipuding
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat a Vénusz sütőmargarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet, majd simára keverjük. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük, és hűlni hagyjuk.

A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral (aki édesen szereti, az 40 dkg, aki kevésbé, az 30 dkg cukorral) gőz felett kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.

A mázhoz valókat összeolvasztjuk, főzni nem kell. Bevonjuk vele a süteményt.
Legalább egy fél napig hagyjuk a habot száradni, utána szépen szeletelhető.

Ezt is szeretjük