Négerkocka

Ez is érdekelhet

A mérték a lényeg: tévhitek a szénhidráttal kapcsolatban (x)

Szárnyal a budapesti VictoriaShop! (x)

4 tipp: így védd a kisbabád bőrét! (x)

Vágyak, remények, pletykák: boldog békeidők hangulatát idéző, szellemes komédia érkezik (x)

Nézd meg, honnan érkezik a reggeli kávé a poharadba

beauty and style

A 70-es években nem volt nőiesebb smink ennél, és most újra divatos – Póklábpillák egyszerűen »

A bőr és a haj csodafegyvere a squalane: elképesztő változást idéz elő »

Így még biztosan nem gondoltál a rövidnadrágra: nőies szettek, amikben ősszel is helyet kaphat »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Négerkocka

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 6 db tojássárgája
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 25 dkg cukor
  • 5 dkg kakaó
  • 1 mokkáskanál szódabikarbóna
  • 2 dl langyos tej
  • 25 dkg liszt

Hab

  • 6 tojásfehérje
  • 30-40 dkg cukor

Máz

  • 8 dkg porcukor
  • 8 dkg Vénusz sütőmargarin
  • 3 evőkanál kakaó
  • 1 evőkanál csokipuding
  • 1 evőkanál tej
Recept idők

Elkészítés:

A tojássárgákat a Vénusz sütőmargarinnal és a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a kakaót, a szódabikarbónát, a tejet és a lisztet, majd simára keverjük. Kikent, kilisztezett tepsiben megsütjük, és hűlni hagyjuk.

A habhoz a tojásfehérjéket a cukorral (aki édesen szereti, az 40 dkg, aki kevésbé, az 30 dkg cukorral) gőz felett kemény habbá verjük, majd rásimítjuk a kihűlt tésztára.

A mázhoz valókat összeolvasztjuk, főzni nem kell. Bevonjuk vele a süteményt.
Legalább egy fél napig hagyjuk a habot száradni, utána szépen szeletelhető.

Ezt is szeretjük