Rákóczi túrós torta

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

7 nyári ruhadarab, amit még nem kell elraknod: kora ősszel is szükséged lesz rájuk »

Házi gyorssegély a kimerült bőrnek és hajnak – Így tüntesd el a nátha nyomait »

New Yorkban is ez lesz a sikk: őszi fazonok magyar tervezőtől »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hozzávalók 6 személyre:

Tészta

  • 150 g liszt
  • 50 g Vénusz sütőmargarin
  • 50 g cukor
  • 1 tojássárgája
  • 60 g tejföl
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csipet só

Töltelék

  • 500 g túró
  • cukor ízlés szerint
  • 2 tojássárgája
  • vanília
  • reszelt citromhéj
  • 1 csipet só
  • 1 evőkanál búzadara

Hab

  • 3 tojásfehérje
  • 200 g cukor

Hab és a túró közötti rész megkenéséhez

  • baracklekvár
Recept idők

Elkészítés:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
Lehet vajazni, lisztezni is, de akkor nem biztos, hogy ki tudjuk venni a formából.

2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.

3. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Kivesszük és megkenjük a tésztát a baracklekvárral, ezután a túrótölteléket rásimítva visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik.
( 15-20 perc )

4. Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.

Ezt is szeretjük