Rákóczi túrós torta
- Minden eddiginél fontosabb most a vérplazmaadók szerepe - csatlakozz! (x)
- Túl a virágon: 5 egyedi ajándékötlet anyák napjára! (x)
- Hatékony ápolás a természettel összhangban (x)
- Kutyabaj - a halálos szívférgesség (x)
- Tudod, hol vásárol Lékai-Kiss Ramóna? (x)
- Védjük meg kedvenceinket! (x)
- Szédülés idős korban: ártalmatlannak tűnik, de komoly következménye lehet! (x)

- Az előnyös öltözködés évekkel fiatalíthatja a megjelenést: szuper tippek, amik jól jönnek 40 felett »
- Igazán nőies frizurák a hét minden napjára, ha unod a szimpla copfot: a hajad lesz a megjelenésed fénypontja »
- Sosem gondoltad volna, hogy ezek a divatszínek milyen jól mutatnak együtt: minden szettből kihozzák a maximumot »
- Kvíz: mennyire ismered Magyarországot? Teszteld magad!
- Gregor Bernadett levágatta hosszú haját: a rövidebb frizurát imádják a rajongói
- Kvíz: melyik folyó mellett van Makó? 10 kérdés Magyarország földrajzáról
- 10 kérdés biológiából, amit a suliban még tudni kellett: melyik igaz az állítások közül?
- Ő Gallusz Niki ritkán látott párja: Laurával 10 éve egy párt alkotnak
Rákóczi túrós torta
Hozzávalók 6 személyre:
Tészta
- 150 g liszt
- 50 g Vénusz sütőmargarin
- 50 g cukor
- 1 tojássárgája
- 60 g tejföl
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
Töltelék
- 500 g túró
- cukor ízlés szerint
- 2 tojássárgája
- vanília
- reszelt citromhéj
- 1 csipet só
- 1 evőkanál búzadara
Hab
- 3 tojásfehérje
- 200 g cukor
Hab és a túró közötti rész megkenéséhez
- baracklekvár
Elkészítés:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodjuk.
Lehet vajazni, lisztezni is, de akkor nem biztos, hogy ki tudjuk venni a formából.
2. A töltelék hozzávalóit összekeverjük.
3. A tésztát előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig sütjük. Kivesszük és megkenjük a tésztát a baracklekvárral, ezután a túrótölteléket rásimítva visszatoljuk a sütőbe és addig sütjük, amíg a töltelék és a tortaforma találkozásánál egy hajszálvékony aranybarna csík meg nem jelenik.
( 15-20 perc )
4. Amíg ezt elérjük, a tojásfehérjéből és a cukorból kemény habot verünk.
A habot zacskóba vagy habzsákba töltjük és amint megsült a tortánk, még melegen rányomjuk a habot.
Visszatoljuk a sütőbe, hogy a hab megszilárduljon, ez kb. 5-7 perc.
Ha ez is kész, végleg kivesszük a sütőből.

Még több recept