10 isteni húspác
Vendégeket vársz a hétvégére? Ha néhány nappal előtte bepácolod a husikat, garantáltan mennyei vacsorával kápráztathatod el őket!
Chilis pác
Hozzávalók:
- 2 nagy chilipaprika
- 10 szem szegfűbors
- 1 mokkáskanál kakukkfű
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 újhagyma
- 2 mokkáskanál cukor
- 1 evőkanál lime-lé
- 2 evőkanál olaj
Mozsárban vagy konyhai robotgépben dolgozd a hozzávalókat pasztaszerű masszává.
Kend be vele a hússzeletek mindkét oldalát, majd tedd őket tálba, és fedd le azt. Legalább egy órát hagyd állni.
Pác csirkéhez
Hozzávalók:
- tej
- fokhagyma
- só
Annyi tejbe, hogy éppen ellepje a húst, törd bele a fokhagymát, sózd meg egy picit, majd rakd hűtőbe a bepácolt húst egy-két napra.
Pác marhahúshoz
Hozzávalók:
- olaj
- őrölt bors
- vöröshagyma
A hússzeleteket kend be olajjal, szórd be borssal, és tedd rájuk a felkarikázott hagymát. Csomagold be az egészet, és hideg helyen hagyd állni kettő-négy napig. Sütés előtt sózd a husit.
Vadaspác
Hozzávalók:
- víz
- 3 dl 10%-os ecet
- 2 sárgarépa
- 2 fehérrépa
- 10 dkg vöröshagyma
- 3 babérlevél
- feketebors
- 1 dkg koriander
- 5 dkg só
Tedd a vízbe a hozzávalókat, majd forrald a levet egy órán át. Ezután szűrd le, várd meg, míg kihűl, és öntsd a húsra úgy, hogy ellepje. A lefedett edényt tedd hideg helyre, két-három napra.
Csípős, paradicsomos pác
Hozzávalók:
- 1 dl borecet
- 3 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál barnacukor
- 2 kávéskanál só
- 2 kávéskanál csípős ketchup
- 2 kávéskanál erős paprika
- 1 kávéskanál bors
A sót és a cukrot oldd fel az ecetben, majd add hozzá a többi hozzávalót. Kend be vele a hús mindkét oldalát, és tedd hűtőbe legalább egy napra.
Fokhagymás-gyömbéres pác
Hozzávalók:
- 5 újhagyma
- 1 evőkanál szójaszósz
- 4 evőkanál szójamártás
- 2 evőkanál cukor
- 4 evőkanál sherry
- só
- bors
- 2 kávéskanál gyömbér
- 2 gerezd fokhagyma
A hagymát aprítsd fel, törd össze a fokhagymát, és keverd őket a többi hozzávalóhoz. Kend be a húst jó alaposan a péppel, és hagyd állni pár órán keresztül.
Joghurtos-korianderes pác
Hozzávalók:
- 1 pohár natúr joghurt
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- 2 kávéskanál só
- 2 kávéskanál koriander
A fokhagymát zúzd össze, a koriandert morzsold apróra, keverd őket a többi hozzávalóhoz, majd ebbe áztasd a husikat. Szárnyasok pácolására használd.
Oregánópác
Hozzávalók:
- 2 evőkanál olaj
- 2 evőkanál kefir
- 1 evőkanál oregánó
- bors
- 2 teáskanál citromlé
- 1 evőkanál mustár
- 1 evőkanál grappa
Keverd össze a kefirt az olajjal, a citromlével, a grappával és a mustárral, majd ízesítsd a fűszerekkel. Ezt a pépet masszírozd bele a hússzeletekbe.
Boros pác
Hozzávalók:
- 2 dl szójaszósz
- 1 dl méz
- 1 dl tokaji édes fehérbor
- őrölt bors
- koriander
A hozzávalókat főzd össze az első rottyanásig. Ha kihűlt, pácold a lébe a húst. A legideálisabb csirkemellhez.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Teriyaki pác
Hozzávalók:
- 2,5 dl száraz sherry
- 2,5 dl olaj
- 2,5 dl szójaszósz
- 6 gerezd fokhagyma
- 6 evőkanál cukor
- 3 evőkanál reszelt gyömbér
Az egészet keverd össze, és hagyd a húst egy éjszakán át benne pácolódni. Csirkéhez a legjobb!
OLVASD EL EZT IS!
- csirkemell
- húsételek
4 omlós töltött hús
- húsételek
- sült
Hirtelen sült húsok receptjei
- csirke
- pulyka