Folyamatosan fáradság érzés ellen ezt az egy módszert próbáld ki, azonnal hatni kezd!
Ha erre az egyszerű dologra odafigyelsz, éberebb leszel. (x)

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Adj többet a családodnak! Magadból, az idődből. Akkor adsz nekik a legtöbbet, ha minőségi időt töltesz velük. Ha odafigyelsz magadra és a környezetedre, megállsz egy pillanatra a mókuskerékben, és megnézed, mik az igazán fontos dolgok. Ha nem aprózódsz el a napi teendőben, és élvezni tudod az élet apró örömeit.

Mindenki számára fontos, hogy ebben a felgyorsult világban meg tudja tartani az egyensúlyt a magánélet és a munka között, helytálljon nőként és anyaként, és mindezt erőlködés nélkül tegye. Mi kell hozzá? Támogató családi háttér, együttműködő kollégák a munkahelyen, és egy olyan megnyugtató otthoni környezet, ahol feltöltődhetsz, és ahová jó visszavonulni a mindennapokban is.

Ha nem halászként tengeted mindennapjaidat, életed 90%-át négy fal között töltöd, így nagyon nem mindegy, milyen környezetben dolgozol, milyen otthonba térsz haza a nap végén. Ha a szervezeted nem kap elegendő napfényt és friss levegőt, az nemcsak fiziológiailag van rád rossz hatással: a kedélyállapotodra is rányomja bélyegét. Mit lehet ilyenkor tenni?

Szellőztess!

Érdemes szétnézni a közvetlen környezetedben, és tenni pár dolgot a jobb komfortérzetért. Szellőztetni például nem kerül semmibe, mégis nagyon sokan elfelejtkeznek róla.

Kifejezetten fontos, hogy lakást a reggeli időszakban, valamint főzés, zuhanyozás, ruhaszárítás, takarítás közben vagy után alaposan kiszellőztesd. Új építésű, erőteljesen légzáró épület esetén még nagyobb figyelmet kell fordítani a szellőztetésre a páralecsapódás megelőzésére, később a falak penészesedésének vagy allergia kialakulásának megelőzésére.

Engedd be a napfényt!

A napfény nem pusztán energiaforrás: az élet egyik alapfeltétele. A napfénynek remek hatása van a szívre és a keringésre, csökkenti a magas vérnyomás kockázatát, és erősíti az immunrendszert és a csontokat azáltal, hogy a szervezetünket D-vitamin termelésére ösztönzi. A napfény kihat azokra a génekre is, amelyek felelősek a belső órádért, amelyek miatt ébernek vagy fáradtnak érzed magad - ha azonban a szervezeted nem jut elég természetes fényhez, álmos leszel egész nap.

Nem utolsósorban meg kell említeni a hangulatfokozó hatását is: napfény hatására az emberi testben boldogsághormonok termelődnek, amelyek segítenek legyőzni a depressziót és a rosszkedvet.

Ha lehetőséged van rá, tölts legalább 15 percet a szabadban, a munkahelyeden ülj közel az ablakhoz, és otthonodban törekedj az optimális természetes fényviszonyok megteremtésére. Családi házban érdemes nagy üvegfelületekkel tervezni, ha tetőtérrel rendelkezel, akkor több tetőablakkal, amin keresztül fénybe boríthatod az egész lakást.

Biztos lehetsz benne, hogy egy világos, napfényes lakásban nemcsak jobb kedved lesz, de az ablakokon át beérkező napfény lehetővé teszi, hogy energiát is megtakaríts: fűtési energiát télen, hűtési energiát nyáron, és a mesterséges megvilágítást egész évben.

Valósítsd meg a tökéletes komfortot otthonodban, hogy az ott töltött idő valódi feltöltődést jelentsen!

Ezt is szeretjük