5 kilót is fogyhatsz másfél hét alatt!
Évek óta fogyózol, de semmi eredmény? Hallottál már a hizlaló otthonról? És az ellenszeréről? Rendezkedj, és fogyj velünk!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az ember közvetlen kölcsönhatásban áll a környezetével, amelybe azonban csak részben van beleszólása: meghatározhatod, hogy milyen színekkel és anyagokkal veszed körül magad, ám a színek és anyagok hatásáról már nem dönthetsz.

Így van ez az otthonoddal is: ha úgy rendezed be, hogy az a lehető legpozitívabb hatással legyen rád, akkor nyert ügyed van, ellenkező esetben viszont tehetsz bármit...

Amikor az otthon hizlal

Sok nő egyszerűen képtelen felfogni, hogy az évek óta szigorúan betartott diéta ellenére hogyan maradnak rajta azok a nemkívánatos kilók. Minden egyes napjuk egy újabb küzdelem a mérleg mutatója, a csábító nassolnivalók és ínycsiklandozó ételek ellen, ám hiába, a kihízott farmer marad a szekrényben, a hurkák az úszógumival együtt pedig rajtuk. Marad tehát az elkeseredés és a különböző csodafogyókúrákat népszerűsítő könyvek bújása, miközben talán elég lenne az otthonukban körülnézni. Elképzelhető ugyanis, hogy maga az otthon a ludas a hízásban, amin viszont semmi más nem segíthet, mint egy alapos átalakítás.

Játssz a színekkel, és dobj le 2 kilót!

Mielőtt kételkedni kezdenél abban, hogy fölös kilóidról az otthonod tehet, nézz egy kicsit körül a lakásban, és számold össze, hány narancssárga és piros felülettel is vagy körülvéve! Hogy mindez hogyan áll összefüggésben a kilókkal? Úgy, hogy a színek igen erős hatást gyakorolnak az emberre, nem véletlenül alkalmazza őket az orvostudomány színterápia formájában. Az élénkpiros például amellett, hogy erősíti az akaraterőt és a kitartást, fokozza az étvágyat; csakúgy, mint a narancssárga, amelyről a legtöbbeknek az egészséges ételek jutnak az eszükbe - nem véletlenül reklámozzák azokat a narancs különböző árnyalataival.
Ha tehát fogyni szeretnél, akkor kezdd az otthonod színeinek megváltoztatásával, és ezzel együtt az étvágyad csökkentésével! A piros és narancs párnákat, függönyöket és tárgyakat tedd csak el a szekrény mélyébe, és vedd körül magad például kékkel: ez a szín kifejezetten csökkenti az étvágyat. Ha nem éppen a kedvenced, akkor a zöld vagy a finom citromsárga, esetleg a lila árnyalatai közül is választhatsz, ezek ráadásul még meg is nyugtatják a testet és a lelket, és segítenek lazítani a stresszel teli hétköznapokban.

Tudtad?
A stressz nemcsak az egészséget kezdi ki, de a fölös kilók is a számlájára írhatók. A feszített munkatempó, a folytonos idegeskedés beindítja az agy vészjelzőjét, melynek hatására úgynevezett CRS-hormonok szabadulnak fel. Ezek feladata a mellékvese adrenalin- és kortizoltermelésének fokozása, melynek hatására megnő az éhségérzet, és a szervezet olyan táplálékokat kíván meg, melyeket jól el tud raktározni. Ha tehát nem akarsz hízni, igyekezz minél inkább kiiktatni a stresszt az életedből: kapcsolj ki többször, relaxálj, és legfőképpen ne idegeskedj. Ebben ráadásul az említett színek is a segítségedre lesznek.

Végezz a nasikkal, és felejts el 2 kilót örökre!

Egy doboz biztonsági süti a nappaliban, egy tál frissen sült keksz az étkezőasztal közepén, és néhány csomag édesség arra az esetre, ha váratlan vendégek érkeznek...
Biztos, hogy minderre szükség van? Kötve hisszük, éppen ezért jobban teszed, ha egy kis időre elbúcsúzol a fogyókúrás magazinok lapozgatásától, és inkább az otthonodat szabadítod meg a felesleges nassolnivalóktól! Ha váratlan vendégek jönnek, nem fognak az orrodra koppintani azért, hogy miért nem készültél az érkezésükre egy tál harapnivalóval, és hidd el, az esti filmet is képes leszel végignézni anélkül, hogy végig a sütisdobozt szorongatnád. Szabadulj meg a csábító édességektől, és vele együtt a szükségtelen csipegetésektől is!

Minél távolabb, annál jobb!

Gondoltad volna, hogy az otthonod egyébként praktikusnak tűnő berendezése is megakadályozhat abban, hogy megszabadulj a nemkívánatos kilóktól?

Pedig így van! Elképzelhető, hogy a főzés és a tálalás szempontjából a legkényelmesebb megoldás, ha az étkező, a konyha és a spájz közel vannak egymáshoz, ám ugyanez akár a fogyókúrád sikerét is meghiúsíthatja! Ilyen esetben ugyanis sokkal könnyebb egy-két falat sajtot lopni a hűtőből főzés közben, vagy az étkezőben receptkeresés közben egy adag kekszet majszolgatni. Ha ráadásul rászoksz, hogy bizonyos tevékenységek közben csipegetsz, akkor azt olyankor is megteszed majd, amikor egyáltalán nem is vagy éhes!
Ezért ne legyen a dolgozószoba közel a spájzhoz, a konyhát csak főzésre használd, és akkor tölts időt az étkezőben, ha valóban a vacsorádat vagy a reggelidet fogyasztod! És a legfontosabb: ha eszel, egyél, ha újságot olvasol, akkor pedig csak arra figyelj. Hidd el, nassolás nélkül is menni fog mindez, ráadásul hamarosan legalább két kilóval leszel könnyebb!

Csapd be a tested illóolajokkal, és dobj le még 1 kilót!

Természetesen nem könnyű ellenállni az ínycsiklandozó ételeknek, ha közben egyfolytában korog a gyomrod, és különböző sült csodák repkednek lelki szemeid előtt. Ha azonban csökkented az étvágyad, és csak akkor eszel, amikor valóban szükség van rá, máris közelebb vagy a célhoz. Az étvágy hatékony csökkentésére pedig nincs is jobb megoldás, mint természetes illóolajokkal becsapni a szervezeted! Fontos azonban, hogy a megfelelőt válaszd, a különböző olajok ugyanis különböző módon hatnak az emberre: van, amelyik felfrissít, segít a koncentrációban, és megnyugtat, de van olyan is, amelyik az emésztésben segít. Ha valóban fel akarod venni a harcot a kilókkal, akkor párologtass vacsora után narancsot, ez ugyanis közismert emésztést segítő hatásáról.

A citromos teafa és a citromfű a relaxálásban és a stressz csökkentésében segít, ám a bergamottot kerüld, ez ugyanis farkaséhséget csinál!

Ezt is szeretjük