Vasalás nélkül is kisimulnak a ruhák - A legújabb szárítógépek már ezt is tudják

Ha nincs elég helyed vagy időd a mosás utáni szárításra, a szárítógépek ideális megoldást kínálnak.

szárítógép

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokan feleslegesnek és túl sokat fogyasztó háztartási eszköznek vélik a szárítógépeket, pedig sok helyen igen hasznos szerepet tölthetnek be. A legmodernebb változatok ráadásul energiatakarékosak, és számtalan különleges funkciót is tudnak. 

A legújabb szárítógépek már ezt is tudják 

Szárítógépet vásárolni elsősorban akkor éri meg, ha kicsi a lakásod, így nincs helyed teregetni, vagy ha nincs időd megvárni, hogy megszáradjon a ruha. Kisgyerekes családoknál szintén hasznos lehet, ahol gyorsan összegyűlik a szennyes, és hetente 3-5 mosásra is szükség van. A penészre hajlamos helyeken is nagy előny lehet, ha a ruhákból kicsapódó pára nem emeli még tovább a páratartalmat. Bármilyen okból is döntesz a szárítógép beszerzése mellett, fontos, hogy az újabb, energiatakarékos változatot válaszd. 

szárítógép cover
Fotó: AlexLMX / Getty Images Hungary

A legmodernebb szárítógépek már olyan extra funkciókat is tudnak, mint az allergia plusz program, ami nemcsak megszárítja a ruhákat, hanem a baktériumokat is elpusztítja. Vagy a gőzprogramok, amik csak gőzzel frissítik fel a ruhát, így akár mosás helyett is használhatod ezt a megoldást. Ezzel a módszerrel a gyűrődést is megelőzheted, és rögtön, vasalás nélkül a szekrénybe teheted az ingeket. Sok eszközön találhatsz már digitális kijelzőt is, ahol nyomon követheted, épp hol tart a folyamat. A program végét pedig hangjelzés jelzi. 

Milyen típust válassz?

A szárítógépeknek két fő típusa van: a kondenzációs és a hőszivattyús változat. Előbbi típusnál egy hőcserélő hűti le a nedves levegőt, a víz pedig egy tartályban gyűlik össze, amit rendszeresen üríteni kell. Ez a fajta általában olcsóbb áron elérhető, és csendesebben is működik, mint a hőszivattyús gépek. Utóbbinál a felforrósodott levegő átáramlik a ruhán, és felveszi a nedvességet. A meleg levegő a hőszivattyúban „kiszárad”, és a felszabaduló energiától újra felmelegszik. Ezek a gépek sokkal kevesebb energiát fogyasztanak, és a textilt is kímélik, mivel alacsonyabb hőmérsékleten szárítanak. 

A cikk az ajánló után folytatódik

Hogyan öregedjünk jól? - Az örömteli élet nem korfüggő

A Femina Klub januári vendége Pataki Ági sztármodell, producer lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között arról beszélget, hogy hogyan béküljünk meg az idő múlásával. Miért olyan fontos a humor és az önreflexió? Hogyan gondoskodhatunk testi és szellemi egészségünkről? Miért fontos szociális kapcsolataink fenntartása ebben az életszakaszban is? 

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. január 15. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Bármilyen szárítógép mellett döntesz is, mindig mérd le a méreteit vásárlás előtt, hogy mindenképp elférjen az otthonodba, de hely hiányában akár a mosógép tetejére is teheted. Nézd meg a töltetsúlyt is, ami azt jelzi, maximum hány kg ruhát szabad a gépbe tenni, érdemes a mosógép méretéhez illőt választani. A hangosságot a decibelérték jelzi, amit szintén megtalálsz az adatlapokon. Csakúgy mint az energiacímkét, ha lehetséges, A+ felettit válassz, az A+++ pedig a legkevesebb energiát fogyasztó változat.

Olvass tovább - Csúnya, gyűrött lesz a ruha, ha így szárítod meg: hogyan használd helyesen a szárítógépet?

A szárítógép akkor igazán hasznos, ha tudod, hogyan használd.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük