5 jó trükk, amivel kevesebbet fogyaszt a mosógép: kevesen ismerik őket

Csökkentsd az áramhasználatot ezekkel a trükkökkel!

Az energiatakarékos mosógéphasználat
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Amióta az energiaárak az égbe szöktek, sokan és sokféle spórolási módszert bevetnek, így próbálva csökkenteni a rezsiszámlákon szereplő összegeket.

Bizonyos tevékenységeket mégsem lehet beszüntetni, sem elritkázni - ilyen a mosás is, melyre hétről hétre, a háztartásban élők számától függően több ízben is szükség van. A teendőnek azonban mégsem kell olyan sokba kerülnie, csupán néhány apróságra kell odafigyelni, hogy a mosás kevesebb áramfogyasztással járjon.

Az energiatakarékos mosógéphasználat

Ne moss fél dobbal - Ha még nem gyűlt össze annyi ruha, hogy kihasználhasd a gép maximális kapacitását, ne indítsd el a mosást! Bár egyes gépek mérőeszközzel vannak felszerelve, és a ruhák súlya alapján adagolják a vízmennyiséget, azt jó észben tartani, hogy maga a program mégis energiát fogyaszt. Minél több a mosott adag, annál többször pörög a villanyóra mutatója.

Variáld a hőfokot - Figyeld meg, hogy a választott program milyen hőfokon működik az alapbeállítás szerint, és állítsd azt alacsonyabbra. A vízmelegítés jelentős mennyiségű áramot jelent. Nem minden mosás indokolja, hogy magas hőmérsékletű, például 60 fokos vízzel történjen, ráadásul bizonyos ruhákat a címkéjük szerint nem is lehet 30 foknál magasabb hőfokon mosni.

Kisebb fordulatszámú centrifugázás - Nem kell minden ruhához maximális fordulatszámú centrifugázás. A könnyű pamutpólókat, műszálas ruhákat például könnyebben vízteleníti a gép. Ha mégis rövidítenél a száradási időn, akkor teregess okosan, csak minden második szárítópálcára.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ne száríts a géppel - valljuk be, a szárítós mosás a jelen rezsihelyzetben luxus. Most felejtsd el egy kis időre, és inkább válaszd a ruhaszárító állványt!

Tartsd vízkőmentesen a gépet - Minden gép hatékonyabban és könnyebben működik, ha karbantartják. Ügyelj a mosógép vízkőtlenségére, tisztaságára, hogy a gép ne erőlködjön, ezáltal ne fogyasszon indokolatlan mennyiségű energiát.

Ettől tönkremegy a mosógép

Tudtad, hogy bizonyos baklövésektől hamar tönkremegy a mosógép? Kerüld őket, ha még jó ideig szeretnéd használni a meglévőt.

Hamar tönkremegy a mosógép, ha ezekre nem figyelsz: 4 gyakori hiba, ami lerövidíti az életét

A mosógép könnyen tönkremehet, ha nem vigyáz rá az ember használat közben.

Elolvasom
Ezt is szeretjük