Végre csillog a lakás: teszteltük a Rendi szolgáltatásait, ezeket tapasztaltuk
Ha szívesen bíznád másra a romeltakarítást, a lakásod rendbetételét, itt a megoldás!

takaritas-teszt
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ráférne otthonodra egy alapos takarítás, de nincs időd, vagy túl fáradt vagy? Ma már egyáltalán nem szégyen takarítónőt fogadni, de az is igaz, hogy nehéz megtalálni a megfelelőt.

A takarítás bizalmi munka, ráadásul nehéz jó takarítót találni. Olyat, aki tökéletesen ellátja a feladatait, a rejtett zugokat sem hagyja ki, nem fecseg feleslegesen, és kiszámítható. Tehát tudom, hogy milyen munkákat végez el, mennyi idő alatt, és azért mennyit kér. Volt lehetőségem kipróbálni a Rendi szolgáltatását.

Amikor nem én takarítok végre

Leültem a gép elé, bejelöltem a számomra megfelelő időpontot. Akár nagyon közeli is számításba jöhetett volna, már másnapra is kérhettem volna takarítót. Megadtam, mekkora a lakásom, és kiválasztottam a szolgáltatásokat. Az alapcsomagban portalanítás, felmosás, porszívózás, a vizes blokkok takarítása és a konyhai felületek tisztítása szerepelt. Mivel nem szeretem, én az ajtó- és ablaktisztítást pluszban kértem, de akár mosást, vasalást is rendelhettem volna. Ezt követően a rendszer kiszámolt a takarítás várható időtartamát és a szolgáltatás árát. Az 55 négyzetméteres lakás esetén az alapcsomag 7800 forintba került, az extrákért még 4950 forintot fizettem.

A vizesblokktól az utolsó porcicákig

A kiválasztott napon aztán pontosan megérkezett a takarító, Barbara személyében. Gyorsan feltérképezte a terepet, majd munkához látott. Én tettem a dolgom, miközben a lakás egyre jobb állapotba került. A por eltűnt a polcokról, a képkeretekről, az eldugott sarkok sem maradtak ki, a csempék, a tükrök csillogtak, végre a fürdőben is a rég áhított rendben sorakozott minden.
Ha Barbarát kérdeztem, kedvesen válaszolt, de nem tartott fel. Néha egy-egy praktikát is megosztott velem. Kicsit korábban befejezte a munkát, mint amit a rendszer megjósolt. Ez persze nem jelentette azt, hogy nem végzett el mindent, amit megrendeltem. Így is fél 10-től fél 4-ig megállás nélkül dolgozott.
Néhány perccel a távozása után rögtön küldött a Rendi egy értékelőlapot. A csillagos 5-ös természetesen járt neki. Máskor is szívesen választanám őt. Hisz van lehetőség arra, hogy ugyanazt a takarítót kérjem mindig. Ha pedig havi kétszer igénybe veszem a cég szolgáltatásait, kedvezményt is kapok.

A cikk az ajánló után folytatódik

Ha mégis inkább saját magad végeznéd el a nagytakarítást, íme néhány tipp a Rendi csapatától!

Fontos a sorrend

Első körben javasolt egy alapos portalanítás. Érdemes a portörléssel kezdeni, lehetőség szerint nedves törlőkendőt használva. Néhány gyors mozdulattal szaladj végig a képkeretek tetején és a lámpákon is. Ezt követően jöhet a porszívózás, azokra az eldugottabb helyekre is beszippantva, amiket már hetek óta nem láttál. A villámtakarításhoz hozzátartozik még a vizesblokk higiéniai felfrissítése. Jó tudni, hogy a citromlé és a szódabikarbóna kis túlzással elvégzi helyetted a munkát.

Fókuszban a konyha és a vizesblokkok

Másik alkalommal gyorsan sorra veheted a még hátralévő háztartási feladatokat. Fókuszálj a konyhára, azon belül a kis- és nagygépekre, esetleg javíts látványosan pár aprósággal a vizesblokk állapotán. A gépek újjávarázsolásához, de akár a zuhanykabin cseppmentesítéséhez is használd a már jól bevált ecet, szódabikarbóna és citromlé mesterhármast.

A borotvahab és a fogkrém is csodákra képes

Kevés bosszantóbb dolog van annál, mint amikor már gumikesztyűt húzol, és akkor derül ki, hogy nincs otthon a szükséges tisztítószer. Ne mérgelődj, keress alternatív szereket a lakásban! Egy tubus fogkrémmel a csapokat és a vasaló talpát olyan csillogóvá varázsolhatod, mint amilyenek újkorukban voltak. A borotvahab is hasznodra lehet, ha a tükrökről szeretnéd az ujjlenyomatokat eltüntetni. A fürdőszobai tükrök esetén különösen ajánlott ez a módszer, ugyanis párataszítóvá válik a felület, ezzel elkerülve a jövőbeni maszatolásokat. A borotvahab a folteltávolításban is verhetetlen, dörzsöld a foltra a habot, öblítsd le, majd mosd ki a ruhát mosógépben. Bevált tipp: használd a sokak által igencsak kedvelt kólát. Összetevőinek köszönhetően kiválóan bevethető a vécé takarításánál, de a viseltesebb konyhai eszközeink, mint például a tepsik és serpenyők rendbetételénél is. Öntsd a tisztítandó felületre az üdítőitalt, hagyd azt dolgozni egy-két órán át, majd vízzel öblítsd le.

Ezt is szeretjük