8 tipp zord idő ellen
Már most unod a szürkeséget és a hideget, a telet pedig egyenesen utálod? Miért ne varázsolnál tavaszt az otthonodba, fittyet hányva a rossz időre?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Első lépésként változtasd meg a dolgok helyét! Kezdd el tologatni a bútorokat, fordítsd meg a foteleket, rendezd át a polcokat, vagy akaszd máshová a falon függő képeket, és változtass a szőnyegek helyén is! Próbálj meg elszakadni a már-már unalmasnak tűnő szokásoktól, és frissítsd fel egy kicsit a lakást!

Cseréld le!

Ha a polcoknál tartasz, ne légy kíméletes a gyertyákkal sem! A színes, kisebb-nagyobb mécses, gyertya és tartó mind-mind a téli hideg estéket idézi.

Ha teljesen mégsem szeretnél megválni a gyertyafényes hangulattól, a sötétebb színű, hangsúlyosabb gyertyatartók helyett válassz inkább olyat, ami üvegből készült. A képkereteket is érdemes lecserélni: minél színesebb, annál jobb!

Vidd haza a természetet!

Szentelj egy polcocskát vagy egy nyugodtabb sarokban álló asztalkát a természetnek. Helyezz rá méhviaszból készült gyertyát, utazásaid vagy kirándulásaid alkalmával gyűjtött kagylókat, kavicsokat! Keretezz be néhány tavaszi fotót – akár egy magazinból is kivághatod őket -, és tedd a kagylók, kavicsok mellé. Ha néhány vágott virágot is vásároltál a virágboltban, tedd nyugodtan egy kis vázában a kincsek mellé.

Nincs időd takarítani?

A téli melankóliától való szabadulás első lépése általában egy hatalmas takarítás. Ha azonban még nem érzel elég energiát erre, végezd lépésről lépésre! Fogj meg minden nap egy olyan dolgot, amivel kapcsolatban úgy érzed, már nem jelenti ugyanazt, mint korábban, és ajándékozd el, vagy csak tedd a szekrény mélyére! Legyél azonban szigorú magadhoz: a régi, használaton kívüli dolgok a múltba mutatnak, marasztalnak, és akadályoznak abban, hogy teljes mértékben a jövőddel foglalkozz.

Tedd szabaddá a kilátást!

Az ablakok tulajdonképpen az otthonod szemei, melyek az őszi esős időben igencsak bepiszkolódnak – belülről is. A kilátás és a fény érdekében érdemes lemosni őket, ráadásul csupán öt percedbe kerül: az ablaktisztító folyadékot egészítsd ki némi ecettel, spricceld az üvegre, egy puha ronggyal tisztítsd meg, majd újságpapírral alaposan fényesítsd át, és töröld szárazra!

Vigyél fényt a lakásba!

Gondold végig, hogyan engedhetnél be még több fényt a lakásba! A „tavaszi” ablakok ismertetőjele a könnyed, átlátszó öltözék vagy a meztelenség annak érdekében, hogy annyi fény áramolhasson be rajtuk, amennyi csak bír. Ha viszont nem akarsz megválni a nehéz drapériáktól, vedd fontolóra, hogy milyen hatást érhetsz el tükrökkel és kisebb, csinos kis lámpácskákkal a világosabb hatás érdekében.

Frissíts!

Rendszeresen rázd fel a párnákat, díszpárnákat, és gyakrabban tisztíttasd ki a szőnyegeket, hiszen azok a hideg hónapokban könnyebben koszolódnak. Sőt, ha elég merész vagy, a téli szőnyeget egyszerűen fel is tekerheted, és szizálból vagy más természetes anyagból készült szőnyeggel helyettesítheted. Ha pedig véletlenül kifogsz egy napsütéses szombatot vagy vasárnapot, tedd ki a párnákat és takarókat az ablakba vagy a teraszra, hogy átjárhassa őket a friss levegő és a napsugár!

Gondolkodj színesen!

A tél színei általában a sötét, nehéz és telt árnyalatok, míg a tavaszi színek frissítően világosak és élénkek. Számos lehetőséged van arra, hogy otthonodnak légies-tavaszias hangulatot kölcsönözz, csupán a fantáziádra van szükség.

Egy kékeszöld tál az asztalon, egy sárga díszpárna vagy egy vibráló sárgászöld rongyszőnyeg mind színt és frissességet visznek a lakásba, és feltöltik energiával. Ha nem akarod kirabolni a bankot, hogy új kiegészítőket vásárolj, keresgélj a háztartási boltokban és a bolhapiacokon! Ezeken a helyeken mindig találni valami nagyszerű kincset.

Ezt is szeretjük